Marktaandeel iPad daalt van 58 naar 40%

Aandeel iPad daalt
Wel weet Apple haar eerste plaats te behouden. Samsung volgt daarna met een marktaandeel van 17.9% van alle verscheepte tablets.

De tabletmarkt blijft hard groeien. Waar er in Q1 van 2012 nog maar 20,3 miljoen eenheden werden verscheept, waren dat er in hetzelfde kwartaal van 2013 maar liefst 49,2 miljoen, dat blijkt uit cijfers van het IDC. Daarvan waren er 19,5 miljoen afkomstig uit handen van Apple. Toch verloren ze met de iPad een marktaandeel van 20%. Samsung heeft daarvan het grootste gedeelte afgepakt. De Samsung Galaxy Tab 2 zorgde ervoor dat de electronicagigant van 11,2 naar een marktaandeel van 17,9% ging.

De derde, vierde en vijfde plaats gaan respectievelijk naar Asus, Amazon en Microsoft. Daarvan is Asus de grootste winnaar. Het bedrijf verscheepte in het eerste kwartaal van 2013 zo’n 2,7 miljoen eenheden dankzij de Nexus 7. Daarmee weet Asus, net als Samsung, een groei van ruim 250% te creëren op hun tabletverkoop. Apple’s iPad groeide slechts met 65%.

Overzicht tabletverkoop

No comments yet

  1. Ik ben vooral benieuwd naar de nexus 11. Wie weet stap ik wat betreft tablet ook van Apple naar een Android device. Nexus 4 is nu al officieel in nl te krijgen. Nu de rest nog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *