Marktaandeel iPad daalt tot 35,5%, zal nog verder zakken

iPad going down
Hel en verdoemenis voor de iPad! Tenminste, als we diverse analisten en onderzoekers mogen geloven.

Nadat Apple eerder deze week de kwartaalcijfers bekendmaakte zagen we al dat de verkopen fors gedaald waren. En analisten vrezen dat het eerder slechter dan beter zal worden. Op zich is het natuurlijk niet zo heel vreemd dat Apple marktaandeel verliest op de tabletmarkt, want ze begonnen immers zo’n beetje met een monopolie. Tegenwoordig beginnen tablets redelijk mainstream te worden en wordt je werkelijk doodgegooid met die krengen; in alle vormen, maten en prijsklassen.

Het verlies van marktaandeel is dus niet heel verwonderlijk, maar het is wellicht zorgwekkend te noemen dat, ondanks dat de markt voor tablets dit jaar stijgt met 58,7 procent, de verkopen van de iPad naar verwachting met zo’n 7% zullen dalen dit jaar. In Q1 van 2012 had de iPad een marktaandeel van 58,2%.

Analist Glen Yeung ziet het somber in en stelt dat de iPad heel rap terrein aan het verliezen is. Iets te snel in zijn ogen. Zelfs de introductie van de nieuwe iPad 5 en vernieuwde iPad Mini zullen daar waarschijnlijk weinig aan veranderen. Een iPad Mini Retina wordt dit jaar niet meer verwacht.

Het marktaandeel van Samsung op de tabletmarkt steeg afgelopen kwartaal van 20,2% naar 21,5% volgens cijfers van WitsView. (via: zdnet.com & cnet.com)

No comments yet

  1. Het probleem met Apple is dat de concurrenten veel betere specs bieden voor dezelfde prijs. Waar blijft Tim Cook met zijn ‘real amazing stuff’?

  2. Het “nieuwe” is er af en de meeste beginnen te zien dat een android / Windows tablet veel beter samen werkt met hun windows pc en dat voor een betere prijs. En dan kiezen mensen voor prijs/functionaliteit i.p.v het “hip” zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *