Mark Hamill gaat breinbrekend meta in deze hilarische short

Mark Hamill, Mark Hamill, Mark Hamill en Mark Hamill
Luke Skywalker, The Joker, The Trickster… Mark Hamill verwoest de vierde muur in deze fantastische geanimeerde short film.

Cartoon Network’s Justice League Action geeft gisteren een wel heel bijzondere korte film uit: Missing the Mark. Als het om het breken van de ‘fourth wall’ gaat ben ik altijd van de partij, maar in Missing the Mark halen we meta-niveau’s die onmogelijk zouden moeten zijn. Mark Hamill, Mark Hamill, Mark Hamill en Mark Hamill verzorgde voor deze short de stemmen.

[gv data=”EL-VHe_4GmE”][/gv]

Dacht je van de legendarische Mark Hamill (IMDB) na zijn rol als Luke Skywalker in de originele Star Wars-trilogie niets meer gehoord te hebben? Nou, dan had je het goed mis. De Amerikaan verzorgde door de jaren heen de stemmen van een hoop iconische personages, waaronder allerbelangrijkst natuurlijk The Joker in DC’s geanimeerde series, maar ook in de games uit de Arkham-serie.

Nu speelt hij niet alleen zichzelf in de short, maar uiteraard ook de Clown Prince of Crime, de ietwat onbekendere schurk The Trickster (onder andere uit de The Flash-serie) en vanzelfsprekend zichzelf.

De short wordt daarentegen nog meer ‘meta’ als zijn redder, een boom die ik niet kan identificeren, bevestigt dat Hamill inderdaad een stemacteur is en hij door middel van zijn stemkunsten The Joker wist te overtuigen om een verkeerde afslag te nemen. Voeg daar de obscure Star Wars-referentie en een hint van de iconische Star Wars-muziek aan toe en…Eehm, ik krijg een beetje hoofdpijn. Lang leven Mark Hamill!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *