MakerBot Digitizer: maak van alles makkelijk een 3D scan

MakerBot Digitizer
Een 3D printer is leuk, maar als je ook nog een 3D scanner hebt wordt het helemaal geweldig. Zo kan je namelijk heel makkelijk je eigen 3D computermodellen maken zonder dat je veel technische kennis hoeft te hebben.

MakerBot is al een grote speler op het gebied van 3D printers en met de introductie van deze 3D scanner hopen ze dat het voor mensen nog gemakkelijker wordt om zaken te printen en maken. Voorheen had je namelijk altijd eerst een 3D computermodel maken of zoeken. Nu kan je gewoon iets op de scanner zetten en je hebt het model gelijk op je PC staan. Daarna kan je het model eventueel nog aanpassen op je computer.

De MakerBot Digitizer Desktop 3D Scanner kost $1.400 en je kan objecten scannen die maximaal 20,3 centimeter hoog/breed zijn. Ook mogen objecten die je wil printen niet zwaarder zijn dan 3 kilo. Het scannen van een object neemt zo’n 12 minuten in beslag.

De scanner werkt met behulp van 2 lasers die het object aftasten terwijl het ronddraait. Volgens de fabrikant is de nauwkeurigheid zo’n 2 millimeter.

MakerBot Digitizer kabouter

[gv data=”9GfnKKczec0″][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *