Mac Pro: supercomputer in een beschuitbus

Mac Pro, maar dan niet de echte
De nieuwe Mac Pro heeft een compleet nieuwe vorm gekregen. “Can’t innovate anymore my ass”, aldus marketingbaas Phil Schiller tijdens de ontwikkelaarsconferentie, inhakend op de kritieken dat Appel stil zou staan qua innovatie.

Hardcore: 12-core

Apple heeft alvast een tipje van de sluier opgelicht van de nieuwe Mac Pro die in het najaar op de markt komt. Hij heeft een Intel Xeon-processor met 12 kernen en 64 GB werkgeheugen, en voor zijn opslag wordt Flash PCIe-technologie met een leessnelheid van 1.25GBps gebruikt. Kneitersnel, want het doet zijn werk tien keer vlugger dan conventionele harde schijven.

AMD FirePro

De grafische prestaties zijn er ook flink op vooruit gegaan. Immers, deze krachtpatser moet alle video- en fotobewerkers het hoofd op hol kunnen brengen. Dit doet de Mac Pro met twee AMD FirePro GPU’s. 2,5 keer beter dan de huidige Mac Pro. En ze ondersteunen nu 4K-schermen.

Aan de achterkant van de carbidschietbus vinden we vier USB 3-aansluitingen en een zestal Lightning 2-poorten. Verder beschikt hij over Thunderbolt 2, waarmee data met een snelheid van 20Gbps kan worden verstuurd. De pijp is slechts 25,1 centimeter hoog en hij neemt slechts 1/8 van het volume van de huidige Mac Pro in.

Hij komt in het najaar op de markt, maar Apple heeft wel alvast een strakke site voor het anabolencomputertje gemaakt. Check het HIER.

[lg_folder folder=”Apple/Mac_Pro_2014/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *