Maakte Apple de belangrijkste nieuwe toepassing in iOS 13 niet bekend?

apple-cryptokit
Zo haalt men vast Samsung en Facebook weer in.

Er zijn veel nieuwe features in iOS 13 verwerkt. Inmiddels is ook de documentatie voor ontwikkelaars vrijgegeven. Deze documentatie kunnen ‘derde partijen’ gebruiken bij de ontwikkeling van Apps voor de App-store. Ontwikkelaars die daarmee aan de slag gingen kwamen een beschrijving tegen van de zogenaamde ‘cryptokit’.

Deze cryptokit kan worden gebruikt voor cryptografische doeleinden. Bij veel lezers gaan dan direct de gedachten uit naar de Bitcoin en zijn vriendjes, maar de toepassingsmogelijkheden zijn breder. Zo kun je met cryptografie een zeer geavanceerde ‘find my phone’ functie ontwikkelingen die het mogelijk maakt om de telefoon zelfs op te sporen als deze uitgeschakeld is en geen verbinding heeft met een netwerk.

Uiteraard kan de cryptokit ook gebruikt worden voor allerlei toepassingen met cryptomunten. Zo zou je een veilige wallet kunnen ontwikkelen (via de app store) of betalingen in cryptomunten toe kunnen staan in jouw app. Hiermee stoot men Samsung voorbij. Zij brachten eerder een cryptowallet als onderdeel van de Samsung Galaxy S10, maar de toepassingsmogelijkheden zijn uitgebreider met de cryptokit.

Ook Facebook met zijn eigen cryptomunt zal de hete adem van deze ontwikkelingen in de nek voelen. Immers, Apple kan op deze manier via de iPhone niet alleen mogelijkheden bieden voor handel, maar ook voor creatieve ontwikkelingen. Er zijn overigens geen plannen bekend die erop duiden dat Apple een eigen cryptomunt zou willen ontwikkelen.

Dat men serieus is over Bitcoin en cryptomunten is duidelijk. Zo ontdekten gebruikers gisteren al dat Apple de symbolen van de digitale valuta hebben toegevoegd aan hun beschikbare iconen.

Het lijkt erop dat Apple weer echt innovatief bezig is, nu cryptografie voor veel nieuwe mogelijkheden voor de smartphone kan zorgen terwijl tegelijkertijd de massa-adoptie van Bitcoin en andere cryptomunten een stuk dichterbij is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *