Maakt Fortnite zich op voor de grootste update ooit?

Het is al wel heel lang stil bij de makers van Fortnite en nu brengen ze een geheimzinnig bericht naar buiten.

Het is de laatste maanden behoorlijk stil rondom Fortnite. De release van Chapter 2 was een gigantisch succes maar vervolgens bleven opvolgende updates uit. Het is tot dusver een beetje mysterieus waarom het zo stil is rondom de immens populaire game. Nu doet Epic Games een (zeer beperkte) aankondiging: op 20 februari start het nieuwe seizoen.

Als je de aankondiging checkt, dan lijkt het op het eerste gezicht een gewone Epic Games blogpost. Maar ten eerste maakt het Amerikaanse bedrijf niet bekend waarom het zo lang heeft geduurd voordat er een nieuw seizoen werd gestart. Ook kondigen ze niet aan dat 20 februari de releasedatum van seizoen 2 zal zijn. Ze zeggen “Chapter 2 – Seizoen 2 wordt verwacht op donderdag 20 februari.” Heel voorzichtig allemaal.

Verder in het bericht blijkt dat Epic nog steeds niet bekend wil maken wat fans van Fortnite vanaf 20 februari dan precies kunnen verwachten. “We kunnen je nog niet alle geheimen rondom het aankomende Seizoen verklappen.”

Nu kun je in eerste instantie denken dat het ontwikkelingsteam van Fortnite hier gewoon aan ‘damage control’ doet. Het lijkt ook wel een beetje alsof het Amerikaanse bedrijf net doet alsof het geheimzinnig wil doen. Ik bedoel, de release van Seizoen 2 is al meermaals uitgesteld.

Maar met de financiële middelen en het briljante marketingteam van Epic Games kan dat gewoon haast niet. Dus wat is dan de andere optie? Dat er een gigantische oplossing aan zit te komen. En update v11.50 levert onder andere een systeem genaamd Unreal Engine’s Chaos. Deze uitgebreidere physics engine moet een meer geavanceerde vorm van destructie toevoegen.

Het zou dus zomaar kunnen zijn dat Chapter 2 – Seizoen 2 de grootste toevoeging aan de game ooit gaat zijn. Afhankelijk van hoe de Chaos-engine werkt in Fortnite, kan de gameplay hierdoor volledig omgegooid worden. Maar laten we wel wezen, zo’n succesformule, daar durft Epic ongetwijfeld niet aan te komen. Maar met al die vertragingen en geheimen mogen Fortnite-spelers wel een hoop geweldigs verwachten, zou je zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *