Lol: Siri verstoort BBC weerman en spreekt hem tegen (video)

Apple Watch onderbreekt weerbericht
Siri is het niet eens met de weerman, die live onderbroken wordt.

Dat Siri niet de beste slimme assistent is, is grotendeels bewezen maar wat deze weerman live op de BBC moest meemaken had iedere virtuele assistent kunnen overkomen. Nadat Apple’s brutale software eerder het Britse parlement verstoorde, moest nu de BBC lijden onder Siri.

Meteoroloog en weerman Tomasz Schafernaker stond lekker het weerbericht te vertellen voor de BBC toen hij onderbroken werd door Siri. Zijn Apple Watch had op een of andere manier de indruk dat hij informatie van de gadget vereiste.

In een item over de extreme sneeuwval in de Verenigde Staten heeft Schafernaker het over de mogelijkheid van sneeuw in Europa. Volgens Siri is er daarentegen helemaal geen sneeuw in het vooruitzicht, wat de uitzending plotseling een beetje ongemakkelijk maakt.

Hoewel de weerman vlug de presentatie wil hervatten, vraagt de nieuwslezer zich toch af wat daar zojuist gebeurde en pikt de ironie van de situatie snel op. Schafernaker weet daarna scherp uit te leggen dat Siri inderdaad niet weet waar hij naar refereert want inderdaad, er is geen sneeuw op komst in Engeland, maar daar had hij het ook niet per se over.

https://twitter.com/bbcweather/status/1200078178808713216

Hoe dan ook, het komt vaker voor dat een meeluisterende slimme assistent voor wat ongemak zorgt en dat zal, met de introductie van dergelijke technologie in ieder object denkbaar, steeds normaler worden.

Bron: Mashable

Lees ook: Hilarisch: Dit is Siri’s schunnige definitie van ‘moeder’

2 reacties

  1. De S11+ wordt een monster. 5G, 12 GB Intern, 512 Gb opslag, 5 camera’s waaronder een 108 MP (!!), een 64 MP met 10x (!!) optische zoom, laser auto focus en zeer waarschijnlijk een aparte lens voor de nachtstand van zowel foto als video.

    De Huawei P30 Pro had al een waanzinnige hybride zoom van 50 x, de S11+ kan 100x hybride inzoomen.

    Daarnaast ook nog een 5000 mah batterij en een scherm op basis van een nieuwe OLED technologie.

    Laat maar komen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *