Logitech introduceert multifunctionele knop op toestsenbord


De uitzonderlijk slimme toepassing van de knop komt wel met een flink prijskaartje.

Als het om hardware als muizen en toetsenborden gaat is Logitech wat mij betreft één van de meest solide merken die er is. Gelukkig blijft het diverse bedrijf niet steken in simpele reproductie, maar innoveren ze ook nog een beetje. Met de multifunctionele draaiknop op het Craft toetsenbord bewijst Logitech zichzelf wederom.

[gv data=”qY-FmTQQhEk”][/gv]

De ster van het toetsenbord is dus duidelijk de draaiknop, die op het moment geïntegreerd is met 7 veelgebruikte apps: Adobe Photoshop, Illustrator, Premiere, InDesign; en tot dusver alleen voor Windows-computers Microsoft Word, PowerPoint, en Excel. Zo kun je bijvoorbeeld in Photoshop – wanneer je de brush hebt geselecteerd – door op de Craft-knop te drukken een menu opvragen waarin je (door te draaien) bijvoorbeeld een andere brush-dikte instelt.

Maar daar houdt de pret niet op. Zo zijn – afgezien van de vermelde apps – generieke functies ook ondersteund met de draaiknop. Zo kun je je volume regelen in Spotify of switch je van tabbladen in Chrome. Eigenlijk is de knop dusdanig multifunctioneel, dat je – wanneer een programma of app het ondersteunt – simpelweg iedere functie aan de knop kunt geven.

Het moge dus duidelijk zijn, de Logitech Craft is niet zomaar een toetsenbord, en bevat niet slechts één gimmick-toets zoals dit Microsoft toetsenbord. Jazeker, de Logitech tikt lekker weg en ziet er (voor een niet-gamer-toetsenbord) behoorlijk slick uit, maar het gaat uiteindelijk om die bijzonder multifunctionele knop. De Logitech Craft is vanaf oktober verkrijgbaar voor $199,- dollar. De vraag resteert dan: Kan de knop de prijs ook wat terug draaien?

Via: The Verge

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *