LG legt nadruk op randloze vlaggenschip

LG G6
Het Koreaanse bedrijf is maar wat blij met haar nieuwe toestel dat voor ‘100%’ uit scherm bestaat.

Over drie weken presenteert LG net voor het Mobile World Congress de LG G6, de opvolger van het niet zo populaire vlaggenschip van vorig jaar, de LG G5. Het toestel richtte zich vorig jaar vooral op de modulaire vormgeving van het vlaggenschip, maar eenzelfde idee lijkt voor 2017 uitgesloten.

In een nieuwe teaser legt het bedrijf uit Korea wel erg veel de nadruk op het vrijwel randloze scherm van haar nieuwe vlaggenschip. Als je de afbeelding volledig gelooft, zou je ervan overtuigd moeten zijn dat het toestel 100% uit scherm bestaat. Gezien de huidige technologische beperkingen lijkt dit echter wel heel onrealistisch.

Naast het feit dat het 5,7 inch toestel met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels vrijwel randloos moet zijn, moet het nieuwe vlaggenschip ook niet ’te’ groot zijn. Daarmee steekt het waarschijnlijk de draak met andere vlaggenschepen die de grootte van een koelkast nabootsen, zoals de nieuwe Galaxy S8 of OnePlus 3(T).

Ook de term ’that fits’ is een duidelijke verwijzing naar de comfortabele positie die het toestel moet innemen in je hand. Grote kans dat het vlaggenschip aan de zijkanten erg rond is afgewerkt. Of de LG G6 echt ‘het grote scherm dat past’ is, zullen we te weten komen op 26 februari tijdens de officiële persconferentie.

7 reacties

 1. Ik denk eerder dat de buitenlijnen van de cirkels om de hoeken van het scherm moeten worden aangehouden… (Vanaf daar lopen ook de maatlijntjes)..

 2. “Daarmee steekt het waarschijnlijk de draak met andere vlaggenschepen die de grootte van een koelkast nabootsen, zoals de nieuwe Galaxy S8 of OnePlus 3(T).”

  Je vergeet 1 merk/model met een vrij laag [img=https://www.belsimpel.nl/images/2/base_Apple-iPhone-7-Plus-32GB-Silver_3.jpg]”screen-to-body ratio”[/img].

  • @ffw88: idd, Samsung heeft al jarenlang 1 van de meest hoge screen to bezel ratio’s terwijl de Iphone als jaren enorm laag scoort op dat vlak.
   Op zijn minst opmerkelijk dat die niet in dat rijtje staat ….. Fanboy iemand ?

   • @turbobrick: Pfff wordt Apple eens niet genoemd weet jij het toch weer aan te halen.

    OT: mooi om te zien. Ben benieuwd naar de werkelijkheid en hoe hij in de praktijk zal omgaan met handen en vingers op dit scherm.

    • @lariekoek: hoezo is dat vreemd ? Men heeft het over screen to bezel ratio en dan noemen ze oa Samsung terwijl die al jaren innoveert op dat gebied.
     Apple die al jaren een screenshot tot bezel ratio heeft van een Grundig beeldbuis op zowel de iPhone, ipod, ipad en zelfs de macbooks staat er dan vreemd genoeg niet bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *