‘LG G7 ligt in mei in de winkel’

‘LG G7 ligt in mei in de winkel’
Komt LG dan eindelijk met een nieuw vlaggenschip op de proppen?

Voor smartphoneliefhebbers zijn er een aantal evenementen om ieder jaar naar uit te kijken. Eén daarvan is het Mobile World Congress (MWC). Ieder jaar wordt Barcelona dan omgetoverd tot het walhalla voor mobiele telefoons. Eén van de fabrikanten die ieder jaar trouw aanwezig is, is LG. Dit jaar had de Koreaanse smartphonemaker echter geen nieuw high-end model. Althans, niet voor het gewone publiek. Liet ze zich intimideren door Samsung en haar vlaggenschepen? Was de ontwikkeling van haar vlaggenschip nog niet afgerond? Of speelt LG het slim en probeert het de aandacht naar zich toe te trekken door een eigen evenement te organiseren? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Feit is dat de LG G7 een no-show was op de beursvloer in Barcelona. De CEO van het bedrijf, Jo Seong-jin, verklaarde de afwezigheid in een persconferentie door te zeggen dat LG voortaan zelf bepaalt wanneer het nieuwe vlaggenschepen lanceert, en niet de concurrentie. Ook over de naam is veel te doen, maar voorlopig gaan we er van uit dat het volgende vlaggenschip door het leven gaat als de LG G7.

‘Onthulling LG G7 in april’

Als we de geruchten mogen geloven staat LG op het punt om het nieuwe kroonjuweeltje te lanceren. De Koreaanse techsite ETnews schrijft dat de LG G7 eind mei in de winkels ligt. Dat betekent dat het toestel mogelijk al in april wordt gelanceerd. En dat is niet het enige dat de fabrikant voor ons in petto heeft. Bronnen claimen tevens dat LG plannen heeft om een krachtigere uitvoering van het vlaggenschip te lanceren: de LG G7 Plus.

Kenners menen dat de LG G7 wederom een edge-to-edge display krijgt, maar ditmaal met een ‘notch’ boven in het scherm, net als de iPhone X. Het ziet er tevens naar uit dat hij wordt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 845 met minimaal 4 GB RAM en 64 GB geheugen. Tevens hebben we geruchten gehoord over een dubbele 16 megapixelcamera en 3000 mAh batterij. We mogen er van uitgaan dat LG haar vlaggenschip wederom een USB-C poort, NFC, Bluetooth 5 en dual-band WiFi meegeeft. We gaan er van uit dat hij met Android 8.0 Oreo wordt geleverd, hoewel dat bij LG geen uitgemaakte zaak is. Zo heeft de fabrikant het lef om Android 7.1 Nougat te installeren op de LG V30 en daar 899 euro voor te vragen. We hopen dat LG deze faux-pas heel snel corrigeert en niet dezelfde fout maakt met de LG G7 (Plus).

Omslagfoto: Benjamin Geskin

Eén reactie

  1. Wat een raar ontwerp. Een rand onder, dus daar is nog ruimte. Verplaats dan dat scherm naar beneden, dan heb je die inkeping boven niet nodig. Of vergroot het scherm zodat je onder geen rand hebt. Of verklein het scherm, zodat je boven een even grote rand hebt als beneden en geen inkeping nodig. Of (technisch een uitdaging) maak de telefoon iets kleiner zodat die rand onder weg is.
    Elk van deze keuzes is beter dan dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *