Lernstift: de vibrerende pen die kritiek geeft op je spelling

Lernstift: de vibrerende pen die kritiek geeft op je spelling
Ongetwijfeld een herkenbaar iets: 99% van de zinnen die je maakt worden geconstrueerd op toetsenborden en apparaten met spellingscontrole, en zodra je weer met ouderwetse hardware zoals een pen of potlood moet schrijven, breekt het angstzweet je uit omdat niemand je spelling checkt. De Lernstift komt je hierbij helpen.

De Duitse bedenkers van de Lernstift zeggen een pen te hebben ontwikkeld die in de eerste plaats moet helpen met cursief schrijven. Middels een op Lunix gebaseerd stukje software kan de Lernstift helpen met het correct schrijven van schuine letters. Dit wordt gecombineerd met de technologie om spelfouten te herkennen. Zodra je een woord verkeerd schrijft trilt de pen en wordt er op je smartphone het correcte woord weergegeven.

De binnenkant van de pen. Best wel… leeg.
[gv data=”4A-t6wrTqlA”][/gv]

Een utopie voor de fans van schoonschrift, maar dan moet het project nog wel even genoeg aanhang weten te verwerven. De pen is namelijk nog een concept, en via Kickstarter probeert het team achter de Lernstift 140.000 euro op te halen. Met nog 25 dagen te gaan hebben ze 18.500 euro binnen, dus dat wordt nog krap. Snelle beslissers kunnen de pen voor zo’n 100 euro op de kop tikken.

Desalniettemin zit er genoeg potentie in een spellingscontrolepen die óók de schrijfvaardigheid verbetert. Wellicht zelfs een manier om het geschreven woord niet uit te laten sterven.

[gv data=”kX-8dU7-QrQ”][/gv]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *