Lenovo introduceert eigen 64-bit selfiesmartphone, Vibe Z2

Lenovo-Vibe-X2
Wij kennen Lenovo hier misschien vooral van Laptops, maar dat weerhoudt ze er niet van om twee nieuwe telefoons te introduceren. De Vibe Z2 en de Vibe X2.

Zoals bij meer nieuwe smartphones tegenwoordig het geval is, wordt de Z2 aangeprezen als een selfie phone. Deze dubieuze titel heeft de Z2 te danken aan zijn twee camera’s. De 13 megapixelcamera op de achterkant is op zich niet bijzonder, maar de 8 megapixel camera op de voorkant wel. Daarmee maak je waarschijnlijk een stuk scherpere selfies dan met de meeste andere telefoons.

Meer dan een camera
Gelukkig hoeft de Vibe Z2 niet alleen op de selfiefanaat te leunen. De telefoon ondersteunt een 64-bit, quad-core Qualcomm processor met 32GB aan opslagruimte. Het 720p scherm is uitgestrekt over een 5.5-inch display.

Lenovo-Vibe-X2

Lenovo Vibe X2
De Vibe X2 focust zich daarentegen niet op een sterke frontcamera, maar op een beter scherm. Het 5-inch display ondersteunt namelijk 1080p, en de krachtige octo-core M6595 processor bevat wat features die de batterijduur oprekken. De overige specificaties komen grotendeels overeen met de Z2, al wordt de acht megapixelcamera ingeruild voor eentje van vijf. Het design springt echter nog het meest in het oog.

Lenovo noemt de X2 namelijk de eerste ‘multi-layered’ of meerlagige telefoon. Als je naar een afbeelding kijkt snap je waarom: de smartphone lijkt inderdaad te bestaan uit vier verschillende lagen die op elkaar gedrukt zijn. Hoewel dit waarschijnlijk geen praktische voordelen oplevert, ziet het er in ieder geval tof uit. De X2 komt in vier kleuren beschikbaar: wit, goud, rood en grijs, die allemaal hun eigen ‘layered kleurdesign’ hebben.

Prijs
De Vibe X2 en Vibe Z2 zullen respectievelijk voor $399 en $429 over de toonbank gaan, wat omgerekend op 303 en 326 euro neerkomt. In oktober verschijnen ze al in China, daarna zullen ze langzaam maar zeker ook in andere landen beschikbaar komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *