Lancering Disney+ loopt helemaal in de soep

Geen goed nieuws voor Disney-liefhebbers
De lancering van Disney’s eigen streamingdienst is niet bepaald een sprookje.

Eerder vandaag schreven we al dat Disney vandaag hun eigen streamingdienst in de vorm Disney+ lanceert en in dat artikel beschrijven we een aantal stukjes nieuwe informatie. Dat is allemaal leuk en aardig, maar gebruikers melden dat de dienst eigenlijk helemaal niet eens bruikbaar is.

Disney+ is al een tijdje in Nederland in beta en in die periode leek de kwaliteit van de dienst vlekkeloos te zijn. Nu Amerikanen, Canadezen en Nederlanders massaal naar het flinke aanbod willen kijken is dat wel anders.

Gebruikers ervaren verschillende problemen met de dienst. Sommige gebruikers komen niet voorbij het inlogscherm terwijl anderen wel kunnen inloggen maar niet in staat zijn om iets af te spelen. Tja, dan verdient de dienst de titel streamingplatform ook niet!

Overigens is het helemaal niet gek dat een lancering van dit formaat helemaal in de soep loopt. Wanneer software groots wordt uitgerold en mensen er massaal gebruik van willen maken, kunnen de servers nog wel eens onder de druk bezwijken.

Een goed voorbeeld daarvan is de lancering van World of Warcraft Classic. De lancering van die game ging ook helemaal mis. Maar ja, WoW werd wereldwijd gelanceerd en Disney hoeft slechts Noord-Amerika en Nederland te voorzien. Of er ergens iets goed mis gaat bij Disney of dat het om goede oude server overbelasting gaat is niet bekend.

No comments yet

  1. Ze spelen het gewoon te veel op safe!
    En willen het koste wat kost vanaf dag 1 profitabel maken. Dus een langzame uitrol en pas extra servers plaatsen zodra dit ook echt nodig is, Zoals nu ook wel blijkt (En een goed betaalde team 24/7 klaar hebben staan). Maar dat zou simpelweg minder profit betekenen.
    Hetzelfde geldt voor het beperkte aanbod. Dit is DISNEY. Ze kunnen zomaar Netflix in notime inhalen als ze een mega aanbod aanbieden en gewoon wereldwijd lanceren. Maar dit brengt minuscule risico’s met zich mee als een paar landen niet zo populair blijken te zijn of als je de gehele infrastructuur moet updaten etc… (MAAR HET IS DISNEY) En dat kan een miljardenbedrijf zich niet veroorloven…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *