Lanceert Apple later vandaag de 16″ MacBook Pro?

apple-macbook-pro-lancering
Dit zijn de geruchten en dit kunnen we verwachten.

We konden eind oktober al melden dat de lancering van de 16″ MacBook Pro was vertraagd door problemen met het toetsenbord. Inmiddels lezen we her en der sterke geruchten dat de MacBook Pro op zeer korte termijn gelanceerd wordt. Bloomberg weet zelfs te melden dat dit vandaag (13 november) nog zou gebeuren.

Volgens hen is dit bevestigd door anonieme betrokkenen. Hoewel Apple zelf commentaar weigert is Bloomberg meestal redelijk accuraat. Bovendien wordt elders gemeld dat Apple aan mensen van de pers mogelijkheden heeft geboden om het apparaat alvast te testen ten behoeve van reviews. Het lijkt dus een kwestie van uren of hooguit dagen.

De fikse update van de MacBook Pro is de meest ingrijpende in drie jaar. We kunnen dan ook een iets groter beeldscherm (van 15 inch naar 16 inch) verwachten en heldere kleuren. Ook lijkt men eindelijk een oplossing gevonden te hebben voor het beruchte ‘butterfly’-toetsenbord. Volgens de laatste berichten zou het een moderne variant van het schaarmechanisme betreffen, maar we zijn benieuwd. Ook lijkt er een fysieke escape-knop in de touch bar te zijn ingebouwd. De touch bar zelf zou ook een make-over gekregen hebben.

Het blijft dus even spannend en is in zekere zin ook onverwacht. We zagen immers eerder deze week de, eveneens lang verwachte, Apple Mac Pro opduiken. Deze desktop wordt echter, volgens dezelfde insiders, ook nog dit jaar verwacht en wel in december. Kortom, genoeg om te volgen.

Bron: 9to5Mac & Bloomberg

Nog geen reacties

  • @turbobrick: Eh, not sure if trolling, maar dat is de Retina Macbook die tot 2016 geleverd werd ;-).

   Qua styling: welke laptop ziet er dan beter uit? XPS, Surface, Zenbook, Elitebook en dergelijke zijn niet onaardig, maar als het er goed uitziet, waarom aanpassen?

    • @turbobrick: Serieus? Ik vind de XPS erg fraai, maar niet zozeer modern. Zeker niet in vergelijking met de MBP. Qua design is er eigenlijk niet veel wat je kan verbeteren aan de MacBook. Matzwart vind ik zelf niet zo fraai. BTW: je kan de MB P sinds 2016 krijgen in Space Grey en de MB Air zelfs in het rosegoud. Maar als het klagen om de kleurtjes is, is er niet veel mis met deze nieuwe generatie MBP 😉

     • @willeme: silver, spacegray, veel van hetzelfde.
      Rosegoud is leuk voor dameskappers en Roy Donders maar de meesten gaan daar niet mee lopen.
      Matzwart is misschien niet je ding maar je zou dan tenminste keuze hebben.
      Zwart is een kleur die je in weze met alle hardware als optie zou moeten hebben.

      Enne wat was er niet fraai aan de XOS vergeleken met de MBP ?
      Minimale bezel scherm niet fraai ? Touchscreen mogelijkheid ? Uitgebreide ports ? Mogelijkheid tot docking station ? faceID DMV infrarood Windows hello ?

      Benieuwd ….

     • @turbobrick:

      16″ MaBP heeft minimale bezels. Touchscreen is overrated. Al die oude ports zijn, eh, oh ja: oud. Oude technologie. USB-C/TB3 vervangt ze allemaal ;-). Kleuren interesseren mij niet, vind Space Grey wel aardig, matzwart een beetje infantiel.

      Windows laptops kunnen ook erg gaaf zijn, maar persoonlijk vind ik het een minder prettig OS. Geen reclame, standaard alle office-programma’s, goede support, briljante trackpads en de ‘ecosystem’ als je meerdere devices hebt. Per onderdeel kan Android/Windows veel beter zijn, de combinatie van alles vind ik Apple prettiger.

     • @willeme: Ja USB C is de toekomst .. hoor je al 6 jaar. Ondertussen de klacht van de echte Pros dat alleen UsbC NIET pro is want je blijft klooien met singles.

      Enne waarom is de iPhone dan niet USB C ?
      Ook de meest recente iPads zijn dat niet terwijl de ‘oudere’ pro van 2018 weer wel.
      UsbA en Sdcard sloten worden door Pros vollop gebruikt en door de meeste consumenten ook.
      We leven nu, en niet in 2025.

     • @turbobrick: Van mij mogen de andere devices ook overstappen op USB-C, iPhone, iPad etc. Ook alle accessoires. Het maakt alles zó veel makkelijker.

      USB-A is traag, SD kaart ook, trouwens. Er zijn betere oplossingen, tegenwoordig. Juist een fabrikant als Apple moet daarin een keuze maken van wat zij denken dat belangrijk is. USB-C is een goede oplossing, want in principe kun je ALLES ermee doen. Anders heb je zo’n gatenkaas aan de zijkant met de kans dat je alsnog niet de goede poorten hebt. Dus ja, alle devices mogen van mij overstappen op TB3/USBC 😉

     • @willeme: ja mogen, maar ze doen het al jaren NIET.
      Beetje hetzelfde als de 3.5mm jack … Op de nieuwste iPads zit hij wel, op de iPhones al jaren niet meer, op de iPad pro niet meer maar op de MacBooks weer wel …

      Als we het dan toch over een oude poort hebben.
      Kom je met je nieuwste 16inch MBP en heb je die er weer WEL op zitten.

     • @turbobrick: Voor de iPhone 7 werd ‘ie verwijderd om meer ruimte te maken voor nuttigere features. Achteraf gezien geen slechte move, iedereen werkt nu met BT. Voor de iPad en MBP mag ‘ie van mij weg, maar ik snap dat de MBP ‘m heeft. Als je met een Digital-to-Analog converter werkt bijvoorbeeld. Dan is het wel handig (alhoewel dat van mij ook via USB maag gaan, als dat mogelijk is).

      Ik snap niet heel erg wat het probleem is. De Apple-haters staan er enorm emotioneel in, maar wat maakt het jou uit? Je gaat het toch niet kopen. Je haat het als een malle :-D. Wat maakt het jou het uit? Afgaande van je reacties vind je het merk de afgelopen vijf jaar superstom. Dat is nu wel duidelijk, het is nu zeuren om het zeuren.

      Apple is net als andere merken gewoon een bedrijf dat lekker veel winst wil maken. Dus ze zullen niet alle mogelijke features erin proppen om ene turbobrick tevreden te houden. Integendeel, want turbobrick is geen klant voor ze.

      Ik zou zeggen: relax. Sommige dingen doen ze goed en sommige wat minder. Toetsenbord van de MBP is waanzinnig fijn, maar helaas niet betrouwbaar. Aan de andere kant is hun repair programma uit de kunst. Kan Sony nog wat van leren.

      Andersom geldt hetzelfde, merken als Samsung, LG, Dell, OnePlus en dergelijke hebben geweldige hardware en hebben een enorme inhaalslag gemaakt. Net als de Windows Surface lineup. Als je al die tech van dichtbij bekijkt, zijn er ALTIJD dingen aan te merken. Altijd. Er is altijd iets wat ontbreekt.

      Ik zelf heb een voor keer voor Apple vanwege het ecosystem. Horloge, telefoon, MacMini, MBP en alle randapparatuur werkt briljant samen. Dat is inmogelijk met Windows, Android en dergelijke. Het is dus voor mij geen alternatief. Graag zou ik wel Samsung features zien, tuurlijk: USB-C, draadloze laadfunctie op de telefoon en een 90 hz refresh rate zijn welkom. Elk merk heeft zijn goede en slechte dingen. Dat jij Apple stom vind, is bekend 😉

     • @willeme: Jij snapt er weinig van Willem en je leest selectief …
      Ik ben kritisch en ben dat ook naar andere merken en dus ook Android.
      Als je goed leest dan zie je dat en ben ik geen kringrukker die mee lult met de rest.
      Mijn inziens is dit forum daar ook niet voor, het gaat om tech en daar mag men gewoon ventileren.

      Als je goed gelezen had dan zie je dat ik al bijna 10 jaar een iPad gebruik en ze vrijwel allemaal gehad heb. Sterker nog, op dit moment zelfs een Mini 4, air 2, en een Pro 11 in mijn bezit.
      Tevens van het werk een iPhone SE.
      2009 MacBook air die mijn vrouw gebruikt (ik vond het vrij weinig aan).
      Tevens een Surface Pro 4 en een dikke PC en natuurlijk Android Flagships die ik gemiddeld iedere 2 jaar wissel.
      .
      Kan dus redelijk objectief naar tech kijken want ik gebruik van alles wat.
      Jij noemt dat haten, en dat is je goed recht, lig ik niet wakker van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *