Laat jij Apple binnenkort je muziek afluisteren?

Overname Shazam door Apple dichtbij
De overname van een van ’s werelds meest gebruikte muziek-apps is zo goed als rond.

Muziek luisteren en smartphones is een heerlijke combinatie. Met een beetje zoeken heb je een toestel met een mooi geluid, en dankzij de verschillende streamingdiensten voldoet er altijd wel eentje aan jouw eisen. Muziek opzoeken is echter ook een kippetje geworden met muziek-app Shazam.

Ook Apple heeft in de gaten dat de tap-to-search-applicatie razend populair is en veel potentie heeft. Volgens TechCrunch zou er met de overname meer dan 400 miljoen dollar gemoeid zijn. Mochten de laatste plooien gladgestreken kunnen worden, dan kondigen beide partijen de overname aanstaande maandag officieel aan.

Shazam heeft eerder al in de belangstelling gestaan van een overname door Snapchat, waar geen deal uitkwam. Shazam-integratie op Apple-apparaten is echter niet nieuw: Siri gebruikt al een tijdje namelijk de functionaliteiten van Shazam bij het zoeken van een nummer.

Wat Apple echter met een overname wil bewerkstelligen, is op dit moment vooral giswerk. Shazam werkte de afgelopen tijd ook aan nieuwe features die te maken hebben met beeldherkenning. Zo maakte de muziek-app enkele objecten interactief dankzij augmented reality én werkte het mee aan een AR-spel. Wellicht ziet Apple kansen om haar eigen augmented reality-wereld verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *