Kun je straks weer goedkope inkt in je HP-printer stoppen?

HP printers lusten geen goedkope inkt meer
Dat was even schrikken vorige week. Veel HP-printers hadden van de een op andere dag geen trek meer in goedkope inkt. Maar de fabrikant lijkt toch te zijn geschrokken van de commotie die er ontstond na de bewuste update…

De printerfabrikant HP voerde vorige week een firmware update voor HP OfficeJet, OfficeJet Pro, and OfficeJet Pro X printers uit. Daarna konden deze printers geen goedkope cartrigdes van merken zoals 123inkt.nl gebruiken.

HP had de update niet aangekondigd en veel klanten reageerden dan ook verontwaardigd. Een printer die voorheen goed functioneerde was op afstand door HP onbruikbaar gemaakt. ‘Mag HP dit zo maar doen?’, was een veel gehoorde klacht.

HP vindt dat het het volste recht heeft om de printers te beschermen tegen inkt en cartrigdes die inbreuk maken op het intellectuele eigendom van HP.

Gelukkig heeft HP aangekondigd binnen twee weken met een nieuwe firmware update te komen waarbij de printers toch weer goedkope inkt lusten.

Overigens lijkt het te gaan om een eenmalig goedmakertje voor de gebrekkige communicatie. HP stelt dat het in de toekomst zich het recht voorbehoudt goedkopere cartrigdes te weigeren.

One comment

  1. Je zult maar, zoals veel kantoren, 4 of 5 drums in de kast klaar hebben staan en HP flikt je zoiets 😛 Lekker onhandige actie..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *