Krijgt dit merk de eerste ‘fatsoenlijke’ Android FaceID

LG krijgt een infraroodsensor
Met een speciale sensor moet gezichtsherkenning weer veilig worden.

Ik ben doorgaans niet per se complimenteus over Apple, maar als ze één ding uitzonderlijk goed doen, dan is het wel de FaceID. Dat in tegenstelling tot eigenlijk alle Android-merken; in deze test werden 4 Android-merken en een iPhone op gezichtsherkenning getest. Android faalde, iPhone won. Zou LG het eerst Android-toestel met een fatsoenlijke gezichtsherkenning komen?

Het is over het algemeen duidelijk dat gezichtsherkenning niet zo veilig is als een wachtwoord of pincode en ook een vingerafdrukscanner is moeilijker voor de gek te houden dan de camera. Dat komt omdat de meeste toestellen een 2D ‘map’ van je gezicht maken, wat het mogelijk maakt om sommige toestellen zelfs met een simpele foto van de gebruiker voor de gek te houden.

De LG ThinQ G8 krijgt een sensor die gezichtsherkenning veiliger en preciezer moet maken. De meeste smartphones hebben tegenwoordig wel een infraroodsensor in de camera-module om betere foto’s te maken. LG’s aankomende vlaggenschip krijgt een dergelijke sensor aan de voorkant van het toestel, waardoor er een 3D map van je gezicht gemaakt kan worden. Dat maakt gezichtsherkenning een stuk accurater.

De sensor is overigens niet alleen bedoeld voor veiligere biometrische scans. De sensor wordt ook gebruikt om de omgeving en de persoon(en) tijdens het maken van een foto te detecteren waardoor er bijvoorbeeld een beter diepte-effect gecreëerd kan worden. Ook VR en AR-applicaties werken beter met een dergelijke sensor.

Lees ook: OnePlus 6 ontgrendelen doe je met een foto en Huawei Mate 20 Pro’s face unlock blijkt een gatenkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *