KPN is Vodafone te snel af met introductie sneller 4G

KPN komt als eerste Nederlandse provider met LTE-A
De grote drie telecomaanbieders maken zich op voor een nieuwe strijd: wie is de eerste met LTE-A, de snellere versie van 4G LTE. KPN lijkt te gaan winnen, want de provider introduceert de nieuwe technologie per 1 juli.

Nederland kwam wat laat op gang met mobiel internet via 4G, maar onze aanbieders hebben nu wel flink de smaak te pakken. Vodafone maakte een week geleden bijvoorbeeld bekend de snelheid van 4G later dit jaar te verhogen naar 200 Mbit/s. Dat hoorden de hoge heren van KPN blijkbaar ook, want zij introduceren LTE Advanced al per 1 juli aanstaande.

KPN beschikt op de 800MHz-frequentie inmiddels over een landelijk dekkend 4G-netwerk. Het is nu de bedoeling datzelfde te bereiken met 4G over 1800MHz, zodat LTE-A uiteindelijk voor heel Nederland aangeboden kan worden. LTE-A stapelt de twee frequenties namelijk en zorgt op die manier voor veel hogere internetsnelheden.

Die hogere snelheid is trouwens niet meteen voor iedereen beschikbaar. In eerste instantie biedt KPN LTE-A aan in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. Woon je in die regio’s, dan dien je ook nog eens te beschikken over een toestel dat LTE-A ondersteunt. Momenteel zijn die toestellen in Nederland nog niet beschikbaar.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *