Klanten van T-Mobile kunnen lastig bellen in het buitenland [updated]

T-Mobile storing buitenland
Nadat eerder deze zomer KPN te maken had met een grote, langdurige, storing in Frankrijk lijkt het er nu op dat bepaalde klanten van T-Mobile in Europa problemen hebben. Het regent klachten op zowel Twitter als het forum van T-Mobile Nederland.

Bij KPN waren de roaming problemen beperkt tot Frankrijk, maar bij T-Mobile lijkt het probleem zich in veel meer landen voor te doen. Zo komen er klachten binnen uit onder andere Frankrijk, Spanje, Turkije en België.

Normaal gesproken zou het handmatig selecteren van een andere provider het probleem kunnen verhelpen, maar dat lijkt nu niet te werken. Via Twitter heeft T-Mobile Nederland zojuist het volgende laten weten:

We zijn nog steeds bezig met de oplossing hiervan! De oorzaak is inmiddels gevonden.

Dat klinkt dus in ieder geval hoopvol, maar KPN wist op een gegeven moment ook wat de oorzaak was en kon het toen alsnog niet heel snel oplossen. Tip van Apparata: zet je telefoon lekker uit als je op vakantie bent en geniet van het lekkere weer.

UPDATE 09-08 – T-Mobile heeft de storing inmiddels verholpen. Nederlanders in het buitenland zouden weer gewoon moeten kunnen bellen en internetten.

Nog geen reacties

  1. Hoe gaat T-Mobile dit compenseren? Ik ben nu in de UK met een travel & surf internet pas waar ik dus geen gebruik van kan maken. En waar ik dus wel voor betaal.

  2. Ah vandaar, ik dacht al dat het aan m’n telefoon lag. Ik zit zelf in Zweden en kan niet bellen of gebeld worden. Erg onhandig, verwacht dan ook wel enige vorm van compensatie van T-Mobile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *