Kijken we hier naar de Samsung Galaxy S6?

Kijken we hier naar de Samsung Galaxy S6?
Een joekel van een scherm én dunne randen. Is dit het allereerste beeld van de Samsung Galaxy S6?

Onze collega’s van Toptienmobiel zeggen van een anonieme tipgever een foto van de Samsung Galaxy S6 te hebben gekregen. Wat opvalt is dat de bezels erg dun zijn geworden, vergelijkbaar met de LG G3. Vermoedelijk om de behuizing klein te houden terwijl het scherm kon doorgroeien naar 5,5 inch. Zijn voorganger, de Samsung Galaxy S5, heeft nog een 5-inch scherm. Ook is de frontcamera verplaatst naar het midden, vlak boven de speaker. Of de foto ook echt is valt moeilijk te zeggen, de foto komt op sommige punten nogal ‘photoshopperig’ over.

Specificaties Samsung Galaxy S6

Eerder lekte al uit dat het AMOLED-scherm van de Galaxy S6 een Quad HD-resolutie krijgt, oftewel 2.560 bij 1.440 pixels. Er komen drie verschillende opslagvarianten: 32, 64, en 128 gigabyte. Op processorgebied zullen er ook twee versies verschijnen: een 64bit Qualcomm Snapdragon 810 processor, en een Exynos 7420 processor. Laatstgenoemde heeft acht cores op maximaal 1,8 GHz. Deze chip gebaseerd is op een 20 nm HKMG-procédé en daardoor energiezuiniger. De camera wordt naar verluidt een 16 megapixel exemplaar, zo blijkt uit uitgelekte benchmarktests.

De Samsung Galaxy S6 zal rond april 2015 worden gepresenteerd.

No comments yet

  1. Ze gaan weer terug naar het design van de S2… Dat was een fantastische telefoon hoor, maar ik vond de s4 en s5 juist wel chique.

  2. hmmm, allemaal een beetje typisch vind ik. sowieso fotoshop denk ik. Vind persoonlijk de s4 s5 & alpha precies goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *