Kickstarter: kleinste 4G Android smartphone ooit is een hit

Android smartphone Kickstarter
Voor iedereen die geen behoefte heeft aan een koelkast in zijn of haar broekzak, zonder in te leveren op kwaliteit.

Met de komst van de Galaxy S8 en LG G6 lijkt de trend van randloze smartphones de weg vrij te maken voor nog grotere schermen in onze handen. Voor iedereen die eigenlijk helemaal geen behoefte heeft in zulke gigantische schermen is er nu Jelly, een 4G-toestel dat draait op Android Nougat en in de palm van je hand past.

Het Kickstarter-project is gemaakt door het Shanghaise Unihertz en presenteert het als ‘het ultieme antwoord op elke situatie waarbij het gebruiken van een zware, dure mobiel lastig is.’ Met een schermgrootte van 2,45 inch is het dan ook een enorm verschil vergeleken met de toestellen van nu.

Het basismodel is bepakt met een 1,1GHz quadcore-processor, een schermresolutie van 432 bij 240 pixels (pixeldichtheid van 201PPI) en een accucapaciteit van 950mAh. Deze accu moet het drie ‘werkdagen’ uithouden en zeven dagen op standby. Foto’s schiet je met de 8 megapixel-camera aan de achterkant en 2 megapixel-frontcamera.

Het toestel toestel komt met 2 simkaarten, 4G- en Bluetooth 4.0-ondersteuning. Daarnaast is Android Nougat aanwezig in combinatie met 1GB RAM en 8GB intern opslaggeheugen, waarbij de Jelly Pro het dubbele van beide specs bezit. De opslag is via een micro-sd-kaart van maximaal 32GB uit te breiden.

Beide modellen komen beschikbaar in het zwart, wit en blauw met een adviesprijs van 109 dollar voor de basisversie en 125 dollar voor de Pro. Bestel je het apparaatje nu al via de succesvolle Kickstarter-pagina, dan heb je beide versies rond augustus in huis voor respectievelijk 59 en 75 dollar.

[gv data=”P8GFczQLorw”][/gv]

3 Comments

  1. 14 dollar voor een verdubbeling van de hoeveelheid ram- en opslaggeheugen; iedereen die dit niet kiest is een masochist. Mooi initiatief, dat zeker.

  2. Voor die prijs een dikke prima. Prima specs gezien de prijs. En het formaat is ook wel handig. Tuurlijk, met een Galaxy S8 kun je veel meer, maar dat is qua specs bijna een laptop. Misschien voor op vakantie. Je kan bellen, Appen, filmpjes kijken en een foto maken. Wat heeft een mens nog meer nodig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *