Kan deze nieuwe Netflix-functie browsen draaglijk maken?

Eindelijk
Browsen op Netflix is – ondanks het uitgebreide aanbod – vaak meer een last dan een voordeel.

Vooralsnog is het een waar mysterie hoe Netflix content voor je aanbiedt; het algoritme achter content selectie werkt op magische wijze, al is het wel heel toevallig dat bijna alle Netflix Originals een solide 90% overeenkomst met letterlijk iedereens voorkeur hebben. Mogelijk zijn we straks daarentegen niet meer afhankelijk van vreemde overeenkomsten en rare aanbevelingen.

Netflix test namelijk een soort afspeellijsten die niet door een computer maar door een mens worden gemodereerd, zo ontdekte de onderstaande Twitter-gebruiker. Netflix test wel vaker nieuwe functies bij een zeer beperkte groep mensen en het is altijd de vraag of het concept een weg vindt naar de app van alle andere gebruikers.

In dit geval zou het een zeer welkome toevoeging zijn, niet allerminst omdat het voor velen een van de grootste Netflix-ergernissen is dat er allerlei content op staat, maar dat je nauwelijks gericht of afgebakend naar iets kunt zoeken.

Hoe de lijstjes precies in elkaar steken is niet bekend, maar de functie – Netflix Collections genaamd – lijkt heel erg op wat Spotify en Apple Music al veel langer bieden. Werknemers van die diensten stellen namelijk al langer lijsten samen die je kunnen helpen bij het vinden van nieuwe muziek in eenzelfde genre.

Eenzelfde concept kan dus naar Netflix overwaaien en zal het genre-systeem verder uitdiepen. Heb je zin in een ‘Dark&Devious TV-show’, dan is een ouderwets ’thriller’-label misschien niet specifiek genoeg voor je, wat het bestaan van een specifieke Collection een godsgeschenk kan maken. Kortom, doorzetten Netflix! Misschien dat jullie de Nederlandse kijker dan wel vast kunnen houden.

Lees ook: Officieel: Breaking Bad-film is hier, check de eerste beelden!

Foto @Netflix via Jeff Higgins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *