Jony Ive ontwerpt unieke Leica M voor Product (RED)

Heel veel wit en zilver, uiteraard
Het is al even geleden dat Apple voor het laatst een losse camera heeft uitgebracht (1994, om precies te zijn), maar deze Leica M die Jony Ive in samenwerking met het prestigeuze merk heeft ontworpen zou kunnen tonen hoe een hedendaagse Apple-camera er uit zou zien.

Deze meetzoeker is ontworpen voor een veiling ten goede van Product (RED). Samen met andere Apple-snuisterijen zoals een setje gouden Earpods wordt deze camera geveild bij Sotheby’s op 23 november. Een normale Leica M gaat van de hand voor zo’n slordige €6.000, maar de verwachtingen zijn dat deze voor heel veel meer van baasje wisselt.

Zoals elke Leica M zit er een full-frame 24 megapixel sensor in die in staat is om ook 1080p te filmen. Achterop zit een 3 inch scherm, en interessant genoeg lijkt het flitsschoentje te zijn vervallen. Dat betekent dat de fotograaf met deze camera geen enkele mogelijkheid heeft om de normale reeks aan M-accessoires (zoals een electronische SLR-style zoeker) aan te sluiten, maar iets zegt mij dat de toekomstige eigenaar van dit ding ‘m niet gaan gebruiken voor de vakantiekiekjes.

[lg_folder folder=”0_Divers/jony_ive_leica_m/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *