Jonge kopers selecteren woning op kwaliteit mobiel netwerk

Mobiele ontvangst
Waar kijk je als jonger koper op huizenjacht vooral naar wanneer je een huis wilt kopen? Veiligheid in de buurt of het aantal scholen of de bereikbaarheid? Nee natuurlijk niet! Je kijkt uiteraard als eerste hoe het ter plekke gesteld is met de ontvangst op je smartphone.

Dat geldt althans voor onze jonge buren aan de overkant van de Noordzee. Uit Brits onderzoek is gebleken dat bijna de helft (45 procent) van de mensen tussen 18 en 35 jaar bij de aanschaf van een woning vooral waarde hecht aan fatsoenlijk mobiel netwerk. Zodanig dat men de locatie van de te kopen woning er van laat afhangen. De waarde van de woning wordt dus concreet beïnvloedt door de kwaliteit van het mobiele netwerk.

21 procent van de ruim 2.000 ondervraagden vindt een lage criminaliteit het meest belangrijk, 18 procent kijkt vooral naar de bereikbaarheid en 17 procent hecht vooral waarde aan het aantal scholen in de buurt. Voor slechts 26 procent van de 55-plussers is mobiel bereik het belangrijkste criterium. Wel geldt voor 49 procent van alle ondervraagden dat een slecht bereik aanleiding is om nog even goed over de aankoop na te denken.

Waarschijnlijk is dit bij ons niet zo’n heet hangijzer. We bellen steeds minder en maken thuis veelal gebruik van WiFi. Bovendien kunnen we in Nederland kiezen voor legio mobiele providers die gebruikmaken van een drietal netwerken, dat van Vodafone, KPN of T-Mobile. Mocht je bij de één een slechte dekking hebben, dan is de andere vaak een prima alternatief. Tenzij je in een verlaten bunker in een uithoek van Nederland woont. (via: theregister)

Nog geen reacties

    • @nickjdeg: Wel apart ja. Maar ik weet niet hoe het mobiele netwerk daar is?

      In mijn dorp heb je op sommige plekken met sommige providers gewoon 0 bereik, je kan niet bellen niet SMSen niet internetten. Maar dan is een ander telefoon abbo nog altijd goedkoper dan een ander huis.

    • @nickjdeg: Ik weet ook niet hoe het bij onze overburen geregeld is. Ik kan mij voorstellen dat de kwaliteit van het mobiele netwerk een belangrijk issue is wanneer lang niet overal fatsoenlijk/betaalbaar breedband internet voor thuis beschikbaar is.

  1. Klinkt inderdaad overdreven, maar ik erger me kapot in Amsterdam waar ik woon. WiFi wordt heel sterk gestoord, en wellicht dat de gewapend betonnen muren er iets mee te maken hebben, maar achter mijn bureau ontvang ik geen mobiel netwerk en geen WiFi. Nu zullen jullie denken los het dan op maar het is een studentenkamer en ik ga niet over de aansluiting van de router etc.. Zucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *