Je kunt straks overal betalen met een iPhone 6

Nieuwe iPhone krijgt mogelijk nfc-chipHet duurde even, maar het lijkt erop dat de nieuwe iPhone eindelijk ook gaat wordt uitgerust met een nfc-chip. Hierdoor wordt het mogelijk om betalingen te doen met je iPhone.

Volgens Wired is het nog niet duidelijk welke betaaldienst het techbedrijf gaat gebruiken. Het is namelijk ook goed mogelijk dat het bedrijf uit Cupertino hier een eigen app voor gaat ontwikkelen. De app zou dan gekoppeld kunnen worden aan je Apple ID, die op zijn beurt weer gekoppeld is aan je creditcard.

De iPhone 6 wordt dus naar alle waarschijnlijk de eerste iPhone die beschikt over een nfc-chip, aangezien Apple het systeem eerder nog de rug toe keerde. De dienst wordt voornamelijk gebruikt om betalingen te doen en werd eerder al omarmd door bedrijven als Paypal en ING.

Apple stuurde eerder vandaag uitnodigingen de deur uit voor een evenement op 9 september. Het is vrijwel zeker dat het bedrijf op die dag de twee nieuwe iPhone-modellen toont. En met een beetje mazzel horen we dan ook meer over de lang verwachte nfc-chip.

UPDATE: het os officieel, en zo werkt het!

5 reacties

  1. Technisch gezien kan het, maar er word ook al een paar jaar gezegd van betalen met je telefoon gaat komen maar het kan nog bijna nergens.

  2. Betalen met de telefoon kan al op heel veel plaatsen de rabobank heeft er al een proef mee.
    en de abn en ing hebben contactloos betalen in hun pas gedaan.
    Dit kan al bij bijv smullers alber heijn enz, bij het station hebben veel bedrijven het meestal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *