Ja hoor, Google begint een automerk

Ja hoor, Google begint een automerk
In het geniep heeft de internetgigant een automerk uit de grond gestampt. Moet de automotive industrie zich zorgen gaan maken?

Dat Google aan een zelfrijdende auto werkt is geen geheim. Onlangs presenteerde het merk een zelfrijdend ei, aangedreven door een elektromotor. In al hun vernieuwingsdrang vond Google het zelfs niet nodig om er een stuur te monteren, maar kwam daar later op terug.

Google Auto

Ondertussen is Google druk bezig geweest met het inschrijven van nieuw autobedrijf. Bij diverse organisaties hebben ze zich onder de naam Google Auto LLC ingeschreven als erkend autofabrikant met een licentie om auto’s te bouwen. Aan het roer staat topman Chris Urmson, projectleider van Google’s autonome auto-programma.

Urmson zei eerder nog dat het extreem moeilijk is om zelf een auto te ontwikkelen. Een samenwerking met een bestaande partij – iets waar Apple ook op zint – werd als de beste oplossing gezien. De inschrijving van Google Auto bewijst mogelijk anders. Oud-Google-medewerker Sebastian Thrun zegt tegen The Guardian dat het altijd Google’s wens is geweest om alles in eigen beheer te doen. Van onderzoek tot uiteindelijk product. Grote kans dus dat Google ooit onder eigen naam auto’s gaat verkopen.

Lees ook: alles wat je moet weten over zelfrijdende auto’s

16 Comments

  1. Ben benieuwd. Die “ei” van Google ziet er al een stuk beter uit dan die lelijke BMW i3 die Applevals basis wil gebruiken.

  2. Tja ik hoop natuurlijk dat het een flop word, want google heeft dan de mogelijkheid om alles van je te weten te komen. Tuurlijk dat weten ze nu ook al maar dan nog meer.

  3. Hoop echt dat het autonoom rijden zo in de soep draait.. En anders moeten de Duitsers maar wat extra €, naar brussel pompen om het “uit te stellen”

    Een jaartje of 60

  4. Ik ben pro innovatie en moedig pioniers aan, alleen niet als het Google is. Het monopolie moet zich niet verder uitbreiden

  5. Snap echt niet waarom mensen zo tegen de zelfrijdende auto zijn. Ik kom net terug uit Amerika waar ik soms wel 500 kilometer op 1 snelweg moest rijden die misschien 3 bochten maakte. Dan ga je toch liever een serie kijken en af en toe stoppen om van de mooie natuur te genieten dan 5 uur voor je uit te staren.
    Op plekken waar je het wil kan je altijd nog zelf gaan sturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *