Ja, Apple werkt op de achtergrond aan een eigen Netflix

Ja, Apple werkt op de achtergrond aan een eigen Netflix
Voor het eerst komt het bedrijf openlijk naar buiten over het feit dat ze zelf een Netflix-dienst aan het bouwen zijn.

We zien door de streaming-bomen het bos niet meer. Toch is het einde nog niet in zicht. Ook Apple werkt aan een eigen dienst. Tijdens een conferentie laat Apple-topman Eddy Cue zich horen over de plannen van het bedrijf.

Zo maakt Cue duidelijk dat Apple met een geheel eigen dienst gaat komen. Een overname van een andere gigant staat niet op de agenda. Als Apple genoeg geld op tafel smijt kunnen ze bijvoorbeeld Netflix overnemen, maar daar voelt Cue niets voor.

Daarmee maakt Cue een einde aan alle geruchten die al maanden zijn te lezen op het internet. Investeerders hadden vermoedelijk op iets anders gehoopt. Het aandeel van Netflix schoot met drie procent naar beneden toen Cue de uitspraken deed.

Naast dit nieuws werd tevens bekend dat Apple online krantenkiosk Texture heeft overgenomen. Texture is de Amerikaanse ‘Netflix onder de bladen’ en kun je vergelijken met het Nederlandse Blendle.

[gv data=”gYQQ7btYB9M”][/gv]

6 reacties

  1. Misschien een leuk alternatief, Netflix heeft langzaamaan alleen nog maar originals in huis. Tot een bepaalde hoogte wel kwaliteitseries/docu’s, maar het mis wel variatie. Om nog maar niet over de films te spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *