Italiaanse Water Taxi gaat ons redden in nood


Het Italiaanse duo Luca Solla en Pierpaolo Lazzarini maakte zich zorgen over de stijgende zeespiegel en kwam daarom met een idee, want hoe verplaatst je je straks wanneer bijna alles onder water staat?

Het duo van Jet Capsule company kwam daarom met de Water Taxi. Natuurlijk kennen we die al in Nederland, maar laten we eerlijk zijn: een stijlvolle en moderne taxi zoals deze kunnen alleen Italianen ontwerpen. De Water Taxi is zeven meter lang, ruim drie meter breed en weegt 3.500 kilogram als er twaalf passagiers aan boord zijn.

De Italiaanse Water Taxi wordt nu aangedreven door diesel- of gas-motoren, maar Solla en Lazzarini hebben als doel zo snel mogelijk een hybride of volledig elektrische aandrijving te bouwen. De taxi vaart maximaal 60 kilometer per uur, dus ook voor een avontuurlijk tochtje ben je aan het juiste adres.

De taxi van Jet Capsule zal vanaf volgend jaar door Venetië varen, maar het is de bedoeling dat meer grote kuststeden aan het netwerk worden toegevoegd. Daarnaast staan ook Dubai, Moskou en Miami op de nominatie om kennis te maken met de Water Taxi.

[gv data=”77BaxUiZNXo”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *