Is dit de ultieme 3D-printer voor consumenten?

Flux
3D-Printers zijn enorm populair, maar lastig en duur voor individuele consumenten. De modulaire Flux 3D-printer is enorm flexibel en dus uitermate geschikt voor thuisgebruik.

De Flux is een relatief kleine printer met een ingebouwde scanner, die je kunt activeren door het glazen plaatje op de onderkant eraf te halen. Het handigste is dat je de verschillende onderdelen van de Flux heel gemakkelijk kunt vervangen. Zo zet je de printer in 20 minuten in elkaar, en klik je de afzonderlijke onderdelen aan elkaar vast middels krachtige magneten.

Chocolade-printer(!)
Hierdoor nemen de mogelijkheden van de Flux flink toe. In onderstaande video zien we bijvoorbeeld dat er kleine objecten geprint worden, maar dat er ook met een laser iets in een blokje hout gegraveerd kan worden. Het is zelfs mogelijk om je eigen chocolade uit te printen. Omdat de onderdelen zo gemakkelijk uit te wisselen zijn, kunnen er later nieuwe printkoppen toegevoegd worden als de technologie verbetert.

Je kunt de Flux volledig met je smartphone of tablet besturen, middels Bluetooth. De speciale Flux Studio app moet het op een simpele manier mogelijk maken om je eigen design te tweaken, en vervolgens uit te printen.

Doel behaald
Met nog 39 dagen te gaan heeft de Flux haar Kickstarter doel al ruimschoots gehaald, met meer dan 200 duizend dollar in donaties, terwijl er maar om een bedrag van 100 duizend gevraagd werd. Als je zelf geïnteresseerd bent in een exemplaar: op het moment van schrijven is er nog een Early Bird optie, waarmee je jouw eigen Flux thuisgestuurd krijgt voor 549 dollar. Verwacht wordt dat je de printer in juli 2015 thuisgestuurd krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *