Is dit de ideale Android-console voor je TV?


Maak kennis met de Zrro. De zoveelste belofte van een Android gameconsole.

Herinneren we ons de Ouya nog? Een kleine gameconsole met Android-software die talloze games naar je TV moest brengen. Het werd een hit op Kickstarter, maar in de realiteit bleek het een tamelijk nutteloos apparaatje met een tamelijk laag spellenaanbod. De geeks achter Zrro willen dit anders gaan doen.

Alle Android-spellen op je TV

Zrro is eveneens een Android-console, en poogt eveneens funding via Kickstarter te verkrijgen. Het verschil is dat er bij de Zrro-console een controller wordt geleverd die geen reguliere knoppen heeft, maar een touchpad. Door gebruik te maken van een groot ‘aanraakscherm’ moeten vrijwel alle games speelbaar zijn op de Zrro. Kortgezegd: de belofte van Zrro is dat er nu eindelijk een fatsoenlijke manier is om Android-spellen op je TV te spelen.

Zrro

De controller genaamd Zrro Pad registreert niet alleen de aanrakingen op het touchpad, ook de bewegingen van vingers tot 3 centimeter erboven worden geregistreerd en middels rondjes weergegeven op je TV. Zo weet je altijd waar je vingers zich bevinden en waar je het touchpad moet aanraken.

Zrro

Van de console is bkend dat er een quadcore ARM-processor in zit, draaien op een kloksnelheid van 2 GHz en ondersteund door 2GB aan werkgeheugen. De interne opslag bedraagt 16 GB en is via een micro SD-kaart met 32 GB uit te breiden. Er zijn vier HDMI-poorten aanwezig (ook geschikt voor 4K televisies) en twee USB 2.0-aansluitingen.

De Zrro-kit begint bij 149 dollar, omgerekend 130 euro. Als het streefbedrag van 200.000 dollar wordt gehaald, hoopt het team achter Zrro de Android-console in oktober op de markt te brengen.

[gv data=”CYw4LtPnW2k”][/gv]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *