Irriscanner op Samsung-telefoons lijkt eraan te komen

Irisscanner Samsung
De geruchten dat de Galaxy S5 een irisscanner zou krijgen lijken bevestigd te worden door een nieuw patent dat Samsung onlangs heeft ingediend.

Het patent werd afgelopen voorjaar al aangevraagd, maar nu pas ontdekt door Patent Bolt. Samsung zou de irisscanner vermoedelijk gaan gebruiken als vorm van authenticatie bij telefoons, net zoals de HTC One Max en iPhone 5s momenteel de vingerafdrukscanner gebruiken. Samsung heeft al eens aangegeven hier niks in te zien en lijkt zich dus meer te richten op de biometrische eigenschappen van de iris.

Door middel van een speciaal lampje op de voorkant van het toestel, dat zich naast de front-facing camera bevindt, zou de iris verlicht worden. Vervolgens zou een lichtontvanger het opgevangen beeld weer terugsturen naar de camera. Top op heden heeft Samsung zelf nog niks uitgelaten over het gebruik van een irisscanner, maar volgens geruchten zou deze nieuwe techniek toegepast gaan worden bij de Galaxy S5.

Zie je mensen al met een smartphone voor hun oog over straat lopen?

paten irisscanner Samsung

4 reacties

  1. “zie je mensen al met een smartphone voor hun oog over straat lopen?”

    Och, weer lekker positief niet? Zouden ze met een vingerafdruk scanner komen dan zou het weer na-apen zijn geweest zeker? Wees blij dat ze zelf met iets unieks komen…

    Scan afstand staat nergens beschreven dus ik denk niet dat je je oogbol tegen de lens hoeft te drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *