iPhone zorgt voor recordomzet bij Apple

Apple haalt recordomzet met iPhones
Er waren zelfs te weinig iPhones…

Afgelopen kwartaal heeft Apple een recordomzet geboekt van 78,4 miljard dollar. De hoge omzet is te danken aan de populariteit van de iPhone, waarvan er de laatste drie maanden van 2016 veel meer zijn verkocht dan analisten hadden voorspeld.

De hoge verkoopcijfers zorgen ervoor dat de winst van Apple 17,9 miljard dollar hoger ligt dan verwacht. Dat komt tevens doordat de iPhone 7 werd gelanceerd, vlak voor de kerstperiode. Hierdoor groeide de verkoop van de smartphone in West-Europa, de VS, Canada, Japan en Australië.

Niet in elk land deed de iPhone het goed: in China daalde de verkoop met 12 procent.

Apple verkocht 78,3 miljoen iPhones met een gemiddelde prijs van 691 dollar per stuk. Het jaar daarvoor werden er 5 procent minder telefoons verkocht.

De verkoop van iPads nam afgelopen kwartaal wel met een vijfde af. De verkoop van Macs bleef ongeveer gelijk.

Volgens financieel directeur Luca Maestri was de vraag naar iPhones wereldwijd zo groot was dat het bedrijf de afgelopen maanden niet genoeg toestellen kon maken. Hij meent ook dat het bedrijf er anders nog meer had kunnen verkopen.

Voor dit kwartaal verwacht Apple een lagere omzet tussen de 51,5 en 53,5 miljard dollar vanwege de aantrekkende dollar, waardoor Apple-producten buiten de VS duurder worden.

Apple lanceerde dit jaar ook de Airpods, waarmee iPhonegebruikers draadloos naar muziek kunnen luisteren.

No comments yet

  1. Ik zag gisteravond voor het eerst iemand met AirPods lopen. Het is inderdaad net alsof iemand een opzetstukje van een elektrische tandenborstel voor cavia’s in z’n oor heeft gehangen..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *