‘iPhone X zal iPhone 8 verkopen dwarsbomen’

iPhone 8
Die kans is aanwezig.

Normaal gesproken lanceert Apple één nieuwe iPhone. We hebben ook wel eens gehad dat de techgigant een voordelig model lanceerde, de iPhone SE, maar dit toestel was geen alternatief op het topmodel.

Vorige week lanceerde Apple de iPhone 8 en iPhone X. Twee high-end smartphones die met elkaar gaan concurreren. Zo is de iPhone X uiteraard de betere van de twee, maar is het toestel ook een stuk duurder. Het feit dat Apple met twee toptoestellen komt gaat invloed hebben op de verkopen, aldus analistenbureau KGI Securities.

Aanstaande vrijdag gaan pre-orders voor de iPhone 8 van start. iPhone X-klanten moeten wachten tot het einde van oktober. KGI Securities verwacht echter dat veel mensen zullen wachten tot de iPhone X besteld kan worden. Uiteindelijk is het afwachten wat de eerste verkoopcijfers gaan doen. De kans is groot dat de iPhone 8-verkopen minder zullen zijn dan bijvoorbeeld de iPhone 6s en iPhone 7-verkopen bij lancering. Dit, vanwege de introductie van de iPhone X. (via 9to5Mac)

Nog geen reacties

  1. Er is misschien nog wel een reden dat de 8 minder gaat verkopen dan de X. Het is al de vierde variant van hetzelfde model. De iPhone 6 was compleet nieuw een stuk volwassener t.o.v. de 5. De 6S was uiteraard een modelupdate. Maar de iPhone 7 was dat eigenlijk ook. Een iPhone 6SS. En nu komen ze met weer dezelfde telefoon met wat updates. Eigenlijk dus de 6SSS. Ofzo. De X is dan eindelijk een nieuw en moderner toestel.

    Het is een beetje hetzelfde als bij auto’s: na een paar facelifts zakken de verkopen op een gegeven moment gewoon in.

  2. Ik heb het idee dat de bepaalde automodellen juist goed bijven verkopen omdat ze steeds een variant zijn op hetzelfde ontwerp (bv. de VW Golf en Audi).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *