iPhone X instapmodel niet het meest in trek

iPhone X
Het instapmodel lijkt voor de geïnteresseerde klant niet genoeg.

Enkele weken geleden presenteerde Apple naast de vrij repetitieve iPhone 8 ook de nieuwe iPhone X. Dit toestel onderscheidt zich van voorgaande iPhones door het vernieuwde design, Face ID en betere specs dan ooit tevoren. De vraagprijs van 999 dollar en 1159 euro is echter een klap in het gezicht voor de meeste consumenten.

Volgens een onderzoek van RBC Capital Markets zijn echte fans van de smartphone bereid om nog meer neer te leggen dan ‘slechts’ het instapmodel. Uit een enquête van 4.000 mensen blijkt dat mensen die geïnteresseerd zijn in de iPhone X eerder de 256GB-versie zullen kopen dan die van 64GB.

In Nederland ben je voor de duurdere variant maar liefst 1329 euro kwijt. Hetzelfde onderzoek toont echter ook aan dat de interesse in de 2017 iPhones lager ligt dan voorheen: 64 procent van de aanstaande iPhone kopers ook de allernieuwste willen. In vergelijking met vorig jaar waar 71 procent het nieuwste model in huis wilden, is dit toch een flinke daling.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat Apple doorgaat met de verkoop van de iPhone 6S. Niet heel toevallig dat deze smartphone het laatste iPhone-model is dat wel over een 3.5mm jack beschikt. We kijken dan ook met smart uit naar de officiële verkoopcijfers.

Nog geen reacties

 1. Dat is ook de reden dat Apple GEEN 128GB versie heeft en de meesten gewoon de extra premium betalen voor een werkbare versie, oftewel de versie met 256GB.

  Je kan zeggen wat je wilt met 64GB is genoeg met de cloud en snel internet enzo maar vandaag de dag is 64GB niet heel veel. Sowieso zal je nooit 64GB zien als je hem aanzet want de eerste 5GB zal je zeker kwijt zijn aan het OS en standaard apps.

  Met het oog op de toekomst willen de meesten niet als netwerk beheerder fungeren door dagelijks bestanden te copieren, verplaatsen, etc maar willen gewoon ongestoord apps kunnen gebruiken, installen en alles in HQ kunnen doen. En ja, dan heb je meer nodig dan 64GB en dus KASSA voor Apple.

 2. Vind ik niet , henb nu een 64GB iphone 6 en gebruik nog niet de helft , heb 100 apps , en inderdaad alle foto’s en muziek staan in de cloud maar dat merk je niet eens , kan alles zonder vertraging raadplegen
  Zelfs bij ons op het werk staan alle programma’s en data in de cloud dus heb ik nooit de heisa rond geheugen gesnapt , ok 16 en 32 was heel weinig maar 64 is meer dan genoeg
  Bij proximus betaal ik 20 € voor 5 GB data en krijg dit nooit op , mijn kinderen zitten op restaurant zelfs met beide ipads op mijn persoonlijke hotspot !

  • @gorre: Mensen zoals jij (conservatieve smartusers) zijn niet de target audience van Apple voor de X. Jij kan nog prima 5 jaar verder met een Iphone 6(S) en jij hebt niks te winnen met een X.
   Mensen die de X doorgaans kopen willen het beste wat Apple te bieden heeft en zijn powerusers. Als je een geweldige camera hebt dan gebruiken ze die. Apps zoals Snapcjhat, instagram en dergelijke zijn niet voor niets zo populair.
   Als je dan ook je songs lokaal wilt opslaan in HQ dat gaat het ook hard en iik praat niet eens over Netflix opslag voor op vakantie en dergelijke.

   Je praat over de cloud … Welke cloud ? Icloud geeft je maar liefst 5GB wat tegenwoordig genoeg is voor je contactlijst en een handjevol emails.
   De upgrade de je koopt voor 1 euro per maand geeft je ook maar 50GB, wederom niet heel veel voor powerusers die niet constant op netwerken kunnen leunen en alle data moeten managen.

   Leuk verhaal dat het snel is maar heb zelf een ipad (mijn 4e tot nu toe, Ipad air2 128GB) en heel veel data copieren gaat alles behalve snel via de cloud.

   Nee, mensen die extreem veel gel uitgeven voor een smartphone willen doorgaans gemak en dat betekent lokale opslag, dat je daarbij opslaat in de cloud als backup en op die manier je boel veiligsteld is een 2e.

   Steeds meer mensen wensen overigens lokale opslag tevens vanwege security !
   De iphone is niet zomaar te hacken en een hacker haalt niet zomaar even foto’s van je toestel.
   Ga eens kijken naar de celebs die gehacked zijn en van tijd tot tijd nog steeds met hun blote billen op internet staan ….. Juist ja, allemaal Iphone users met foto’s die gehacked zijn vanuit de Icloud.

   En dat is een feit, de ‘kleurrijke’ foto’s liegen er niet om !
   Lokale opslag beperkt dit risico tot een factor 0, zeker met een toestel dat zo dicht zit als de Iphone.

    • @BrutaalAapje: Welkom in het echte leven !
     Er zijn 2 zekerheden in het echte leven, de dood en belastingen.
     De rest moeten we zien en doen we aannames. Als we alles 100% wisten dan konden we in de toekomst kijken en dat kan nu eenmaal niet.

     Als je kijkt in het verleden van de smartphone, het gebruik, de exponentiele groei qua data en de multimedia ontwikkelingen (immers wie koopt dat ding nog echt om voornamelijk mee te bellen ?) dan zie je dat 1GB vandaag niet dezelfde impact heeft als 5 jaar geleden.
     Een iphone X koop je niet voor de komende 6 maanden maar al snel voor de komende paar jaren.
     Kortom, iets wat nu al niet veel is zal over 1 a 2 jaar gewoon weinig blijken.

 3. geeuw , heb 200 GB familycloud waar nu 100GB op staat

  Het antal powerusers waar jij over spreekt is misschien 5 % van de totale verkoop , die kopen dan 256GB , al de rest 64 , ik ook binnen enkele maanden
  Op het werk heeft iedereen hier een iPhone , ook de meeste vrienden en kennissen en allemaal hebben ze maximum 64GB

  Wij zitten met alles in het bedrijf in de cloud en hebben dus ook geen pc met veel geheugen nodig , juist supersnel internet van 200mbps en werken ook met zware bestanden

  Maar hé , ieder zijn gedacht , ik spreek alleen uit ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *