iPhone met Touch & Face ID onder display: het duurt nog even

FaceID
Dus jij wilt een high-end iPhone met de nieuwste snufjes? Dan moet je de komende twee jaar in winterslaap.

In vergelijking met Android-concurrenten neemt Apple niet het voortouw als het gaat om innovatie. Dit kan diverse redenen hebben. Bijvoorbeeld dat Apple de tijd niet rijpt acht om de techniek te gebruiken, of dat ze in Cupertino simpelweg nog niet zover zijn. De echte reden zullen we nooit te weten komen.

Zo zijn er al diverse smartphones op de markt met een vingerafdrukscanner in het scherm. Apple heeft deze technologie op dit moment nog niet met de iPhones op de markt gebracht. De volgende stap, gezichtsherkenning via techniek onder het scherm, lijkt ook nog ver weg.

Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo komt Apple pas in 2021 met een geavanceerde iPhone die zowel Touch ID als Face ID onder het scherm heeft geïmplementeerd. De komende 18 maanden worden volgens de analist door Apple gebruikt om volop in te zetten in de ontwikkeling van deze technologie. Kuo omschrijft de techniek als zeer complex.

Uitdagingen zijn er in vorm van batterijgebruik, dikte van de smartphone, dikte van de module en productiesnelheid. Apple heeft een reputatie hoog te houden en wil voorkomen fouten te maken. In dat opzicht is het logisch dat het techbedrijf misschien wat later met techniek op de markt komt dan de rest. Better safe then sorry lijkt de strategie van Apple te zijn. (via Macrumors)

Lees ook: update over iPhone en 5G, iPads en meer nieuws

13 Comments

 1. 2021 …. Stel je voor dat je volgend jaar wel met een echte stap voorwaarts komt.
  De Iphone 11 slaat men vrijwel compleet over in het leak nieuws want er is niks over te vertellen.

  • @turbobrick: jup liever een jaar overslaan dan brakke zooi op de markt. Zoals ik al vaker heb gezegt : de enige juiste manier is een combi tussen vinger afdruk en face id onder het scherm. Maar dan wel een face id die zo goed werkt als de apple face id en geen raad je 2d plaatje. Als er geen combi komt dan alleen face id onder scherm. Wil niet meer zonder.

   ( zelfs ik sla de 11 over en ga 3 jaar met mijn X doen met gemak trouwens en volledig up to date )

   • @dgh74: Als ik kijk naar bijv. de Oneplus 7Pro dan zie ik supersnelle inscreen fingerprint.
    Die kan je combineren met de gewone FaceID en dan had je met de 11 toch iets nieuws gehad.

    Ikzelf zie de toekomst in Oneplus 7 aanpak (eigenlijk Oppo was de eerste) met een Uitschuifbare camera/sensor.
    Geen duur en complex gedoe onder een display terwijl er simpelere technieken zijn die tot op heden toch echt goed werken en betrouwbaar schijnen te zijn.
    Zeker in combi met een inscreen fingerprint zal ik de selfie camera zelden gebruiken (mischien nog niet eens 1x per week) en acht ik de kans of defecten 0 in mijn gebruikers periode (2 jaar).

    • @turbobrick: nah … een fingerprint onder het scherm is het NOG niet helemaal. (Zie hacken met ik meen een stukkie kauwgom) . Ook uitschuif in niet DE oplossing.

     DE oplossing is beide onder acherm en veilig. Dan maar duurder.

     • @dgh74: Wat nou hacken met kauwgum ? Je moet een afdruk maken van je vinger in een substantie en dat is dan je mal. Dan moet je daar een negatief van maken en die gebruiken.
      Hoe kom jij aan mijn vingerafdruk in jouw copieer substantie ??

      Als we zo gaan kijken dan kan je alles hacken want met een 3D masker was FaceID ook omzeilt.
      Net alsof een wild vreemde zoiets kan maken of even jouw vinger kan lenen voor een afdruk.
      Laat maar eens iets geloofwaardigs zien mbt een echte hack.

      En waarom is de uitschuif camera dan niet de manier ?

     • @turbobrick: Daarbij zijn wij helemaal niet boeiend genoeg voor dat soort praktijken.
      ALS je zo ver gaat, dan pak je ook iemand met een goed vermogen. (Geld ook van een chip onder de huid “Oh nee ze hakken mn hand er af”)

     • @turbobrick: een vingerafdruk namaken is vele vele vele malen makkelijk dan een volledige 1 op 1 3d print .

      Wanneer je telefoon word gejat … dan zit deze vol met je vingerafdrukken die men zou kunnen gebruiken. Je levert dan eigenlijk je pinpas met je code af aan de dief. Een snotneus kan hier niets mee … maar een oosteuropese bende zou je bank leeg kunnen trekken.

      Maar goed … weer eindelize discussie. Het gaat er om dat iets word geleverd dat werkt zoals zou moeten . En niet iets dat half werkt om de “eerste te zijn “

     • @dgh74: Yeah right .. Ze liften vanaf het glas een op je telefoon. Zit vol vette vegen maar bij jou lukt het ze om daar een print vanaf te halen en deze 3d te printen.

      Tijd om je Netflix account op te zeggen en wat minder films te kijken.
      Je lijkt steeds verder te gaan met argumenten om ook maar iets te roepen om alles wat Apple niet gebruikt af te kraken..
      Gaat nergens meer over.

     • @turbobrick: jup zat vingerafdrukken van een telefoon te halen … en 3d printen is totaal niet nodig om een rd afdruk te krijgen … maar goed ik teveel netflix en jij te dom .

     • @dgh74: Al zo’n 8 jaar zien we fingerprint sensoren in phones en je ziet nergens berichten van gestolen telefoons en leeg getrokken bankrekeningen dankzij het copieren van de afdruk, nergens ….

      Nu dat jij met je iPhone X rondloopt is het opeens onveilig.

     • @turbobrick: zal me boeien … ik wil het meest veilige en goede voor mijn geld en geen brakke halve oplossing. 100% kan nooit … maar wil het meest veilige.

      Maar goed wij komen er toch nie uut … suc6 met opo

      winmagpro.nl/is-de-vingerafdrukscanner-echt-zo-veilig-als-we-denken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *