iPhone 5S stuk populairder dan 5C in VS

iPhone 5C minder populair dan 5S
Toen de nieuwe reeks iPhones geïntroduceerd werd, was er verwarring over het prijsbeleid van Apple. De 5C zou de budgetversie moeten zijn, maar bleek allesbehalve goedkoop. En dat heeft gevolgen gehad voor de verkoopcijfers.

Forbes geeft aan dat de iPhone 5S ‘drie keer beter’ verkocht in de VS dan de 5C. Veel Amerikanen lijken de relatief kleine meerprijs te willen betalen voor een metalen telefoon die in wat subtielere kleurtjes geleverd wordt.

Verkoopcijfers 5C vs 5S

Voor de introductie waren de geruchten dat de ‘C’ in 5C voor ‘cheap’ zou staan, maar niets bleek minder waar. De iPhone 5C (color?) lijkt eerder gericht op de Aziatische markt, waar kleurrijke telefoons het goed doen. Op zich is het dus niet verbazingwekkend dat deze in het (relatief conservatieve) Amerika het niet goed doet.

Het valt te bezien hoe beiden het in Nederland gaan doen zodra deze hier uitkomen. Wij zijn wat minder conservatief ingesteld, maar of wij de kleine meerprijs willen betalen voor een veel snellere telefoon durven wij nog niet te zeggen. Ons ben immers zuunig, en er is altijd nog de iPhone 4S als goedkoper instapper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *