iOS nog steeds belangrijkst voor developers

Liever iOS dan Android
Als je applicaties voor mobiele telefoons maakt, moet je een keuze maken op welke besturingssystemen je deze wil laten draaien. En omdat je maar 24 uur per dag hebt, moet je ook nog eens besluiten voor welk OS je het dan als eerste wil doen.

Volgens een onderzoek van Forrester besteden Europese en Amerikaanse developers de meeste aandacht aan het laten werken van hun app op iOS. Daarna pas komt Android, gevolgd door Windows Phone. Helemaal onderaan bungelt Blackberry 10. Schijnbaar is er geen liefde voor de zwarte braam meer onder developers.

iOS is hier de duidelijke winnaar

Op zich zijn de favorieten niet heel verrassend te noemen. Hoewel Android een grotere schare toestellen heeft waar het op draait, is de fragmentatie van systemen bij iOS vele malen kleiner dan bij Google’s systeem, waardoor het makkelijker ontwikkelen is.

Ook zien we in de lijst een paar exotische namen naast de gebruikelijke verdachten. Schijnbaar zijn er mensen die, ondanks het floppen van het vlaggenschip, nog steeds apps ontwikkelen voor de Microsoft Surface. Nog een grote onbekende is Samsung Bada die, ironisch genoeg, net iets meer fans heeft onder devs dan Blackberry 10. Als ik dat bedrijf was zou ik me toch serieus zorgen gaan maken.

No comments yet

  1. Verbazingwekkend dat zelfs Samsung’s Bada beter scoort dan BB10…

    Verder zijn bedrijven die anno 2013 hun eerste prio op iOS leggen en pas maanden (jaren) later de Android markt betreden zo hopeloos achterlopend, dat je je serieus moet afvragen of hun iOS-app überhaupt wel de moeite van het proberen waard is…

    • IOS is populairder omdat er meer te verdienen valt in de app store.

      @integraturbo Ik snap ook niet waarom bedrijven een wedstijd houden wie de meeste apps heeft of kan maken. Voor mij is het een wedstrijd wie de grootste drol kan leggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *