iOS gebruikers stappen massaal over op iOS 9

iOS 9
Het nieuwe besturingsysteem van Apple is nu ruim 24 uur beschikbaar als download op de ondersteunende iOS devices. En blijkbaar is iedereen op de hoogte. iOS gebruikers nemen namelijk massaal afscheid van iOS 8.

Volgens een analyse van Mixpanel is ruim 12% van de ondersteunde Apple apparaten inmiddels overgestapt op iOS 9. Dat is een groot aantal als je weet dat het nieuwe OS pas gisterenavond (Nederlandse tijd) gelanceerd is. Volgens Mixpanel’s CEO Suhail Doshi is de adoptie van iOS 9 twee keer zo snel gegaan als bij de release van iOS 8. 80,5% van iOS apparaten doet het momenteel nog met iOS 8 waar 7,45% het doet met een nog oudere versie.

Waar iOS 7 met de nieuwe look destijds ontzettend populair was is iOS 8 een beetje het zwarte schaap in Apple’s mobiele OS releases. Al vrij snel in de maanden na release van het iOS in 2014 stagneerde de adopties wat opmerkelijk was. Toch was iOS 8 in november 2014 goed voor ruim 60% van alle iOS-apparaten. De populariteit van iOS 9 heeft er ongetwijfeld ook mee te maken dat de bestandsgrootte van de download ruim 3,5 keer kleiner is dan die van iOS 8 op het moment van release.

8 reacties

    • @henkhupelschoten: Dus je wordt voorzien in de meest recente software, gratis, elke keer maar weer. Het enige wat je moet doen is zorgen dat je er ff ruimte voor moet hebben om hem binnen te kunnen halen… En dan roepen dat je het allemaal maar kut vind. Wellicht is een Nokua 3310 beter aan jou besteed… Typisch geval van welmee willen doen maar geen moeite er voor willen doen… :zucht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *