iOS 9.2.1 geeft oudere iPhones flinke snelheidsboost

iPhone 4S stuk sneller dankzij iOS 9.2.1
Apple heeft iOS 9.2.1 nog maar net vrijgegeven, maar nu al lijkt het erop dat de nieuwste softwareversie een uitkomst is voor de gebruikers van oudere iPhones.

Op het YouTube-kanaal iAppleBytes zijn snelheidstests te vinden van vrijwel elke iOS-versie en iPhone. Ook de iPhone 4S en de iPhone 5 kregen dus een update naar iOS 9.2.1 en werden door de Apple-gebruikers aan de tand gevoeld. Daarbij werd een vergelijking gemaakt met iOS 8.4.1, de laatste iOS-versie voor de release van versie 9.

In onderstaande video kun je zien dat iOS 9.2.1 op de iPhone 4S wat traag op gang komt, maar vervolgens op meerdere onderdelen sneller is dan iOS 8.4.1. Dat is goed nieuws voor de gebruikers van deze iPhone, want het lijkt er dus op dat zij eindelijk met een veilig gevoel kunnen overstappen naar iOS 9.

[gv data=”hZBtIZf_LRg”][/gv]

4 Comments

 1. Toch mooi dat in 2016, Apple een apparaat uit 2011 blijft verfijnen en beveiligen.

  De Galaxy Nexus (uit 2011) van de concurrent krijgt sinds 2013 al geen support meer. En draait op software zonder de moderne functionaliteit van android, en met inmiddels een lange lijst van kwetsbare exploits.

  • @martinus: Als ik dat filmpje zo zie is de Iphone op 9.2.1 nog net iets trager dan op 8.4.1. Vind het helemaal niet zo goed als jij schetst.
   Als ze het al gelijk goed hadden gedaan hadden ze versie 9 gelijk al goed draaiend op een oude iphone en niet pas 5 versies later.

   Blijf toch maar bij Nexus.

 2. Mening fabrikant kan hier een voorbeeld aannemen zolang updates uitbrengen voor oude toestellen, zie ook wat ze 2e hands opbrengen, Apple is en blijft een topper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *