iOS 14 apps starten door op je iPhone te tikken

iOS 14 apps starten door op je iPhone te tikken

Deze nieuwe feature van iOS 14 heeft betrekking op je iPhone apps.

Apple heeft eerder deze week de komst van iOS 14 officieel aangekondigd. Omdat ze een bomvol keynote programma hadden kregen we enkele de belangrijkste vernieuwingen van iOS 14 te zien. Traditioneel komen in de dagen daarna meerdere nieuwtjes naar buiten die niet zijn behandeld in de presentatie. Dit is er zo één.

Zo ontdekte Federico Viticci een slimmigheid dat iOS 14 naar de apps van de iPhone brengt. Door op de achterkant van je iPhone te tikken kun je in iOS 14 een app opstarten. Het is een slimme snelkoppeling verwerkt in de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem.

De feature werkt zelfs als je een iPhone in een hoesje draagt. Je kunt het tikken op de achterkant van een iPhone koppelen aan een zelf ingestelde toepassing. Twee keer tikken opent bijvoorbeeld een scala om apps waar je uit kunt kiezen. Drie keer tikken zet de zaklamp aan.

Het is een kleine, maar slimme tweak toegepast door Apple voor onder andere apps in iOS 14. Je kunt iOS 14 dit najaar downloaden. De update zal als een gratis update naar je iPhone komen. De komende dagen zullen er ongetwijfeld nog meer nieuwe features van iOS ontdekt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *