iOS 12: lampen bedienen met snelkoppelingen

Philips
Kei handig!

Wie een luxe leventje wil leiden en het liefst zo min mogelijk moeite hoeft te doen kiest voor slimme lampen in huis. Via je smartphone of tablet kun je de verlichting aan of uit zetten en meestal nog apart van elkaar bedienen ook.

Dit kan ook met de slimme Hue-serie van Philips. Het Nederlandse bedrijf heeft voor iOS 12 iets slims in petto. Met de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem is het mogelijk om Siri snelkoppelingen te laten uitvoeren. Met Hue Bridge v2 is het mogelijk om die snelkoppelingen te linken aan de verlichting in huis.

Wat dit precies betekent? Wel, door voor-opgenomen commando’s te laten uitspreken kan Siri de verlichting regelen in huis. Met iOS 12 is Siri is ook slimmer gemaakt. Dit betekent dat de assistent leert wanneer je bijvoorbeeld thuiskomt en de verlichting aan wil hebben. Om 18:00 kan er dan een popup op je scherm verschijnen met een suggestie deze commando uit te voeren. Vliegensvlug de verlichting aan in huis zonder ook maar een klein beetje moeite te doen.

Het voordeel van de Hue app is dat niet alleen verlichting van Philips werkt met dit systeem. Ook andere compatibele systemen, zoals een muziekapparaat, kan op deze manier worden bediend.

One comment

  1. Leuk artikel! Zelf denk ik ook dat philips hue de toekomst wordt i.c.m. met smarthome totaaloplossingen zoals Google Home & Siri. Altijd leuk natuurlijk om je huis verder te automatiseren met allerlei coole gadgets en hierop in te spelen met je verlichting. Zo kwam ik deze afbeeldingen laatst tegen: https://www.philipshue.nl/tips/5-fotos-voor-prachtige-hue-scenes/ die ik gebruik voor nieuwe scenes in de hue app. Zeker in deze donker periode vind ik het experimenteren met natuurlijke afbeeldingen interessant om de juiste sfeer te creëren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *