Instagram komt met verborgen hashtags

Instagram
Het plaatsen van posts zal er hierdoor meer clean uit komen te zien.

Herken je dat? Een post op Instagram met een korte beschrijving, gevolgd door tientallen hashtags om zo veel mogelijk likes binnen te vissen. Het maakt de post er niet mooier op en dat lijkt ook Instagram te beseffen. De Amerikaanse foto- en videodienst test een feature waarbij hashtags verborgen worden. Gebruikers kunnen de hashtags toevoegen en krijen dan de optie om ze te verbergen in de uiteindelijke post. Zo worden alsnog hashtags gebruikt, maar krijgen anderen het niet te zien.

App onderzoeker Jane Manchun Wong kwam de nieuwe functie op het oog en deelde deze informatie op Twitter. Op dit moment lijkt er geen limiet te zijn hoeveel verborgen hashtags je wilt toevoegen. Daar kan wellicht nog in de uiteindelijke publieke versie verandering in komen. Daarnaast stuitte Wong op een nieuwe geo-functie. Gebruikers kunnen bepalen of een post in een bepaald gedeelte van de wereld zichtbaar kan zijn. Dit is zeer handig voor merken, die bijvoorbeeld in een bepaalde regio een product of dienst onder de aandacht willen brengen.

Instagram test geregeld nieuwe features. De foto- en videodienst is elke dag nog groeiende en met nieuwe features maakt het platform zich klaar voor de toekomst. Het is niet bekend of en wanneer deze nieuwe functies naar de publieke applicatie komen.

One comment

  1. Aan de ene kant wil ik de tag wel zien. hier kun je nonchalant een aantal keywords spammen.
    Aan de andere kant oogt het wel zoveel beter. En van oorsprong ook totaal onzinnig. maar wel echt nuttig.
    Dus. Verander de naam naar “Tags” en stop de achter een show/hide button.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *