Imago Samsung flink naar de knoppen

Samsung
Ai, de goede naam van de Zuid-Koreaanse techgigant is flink beschadigd.

Het gedoe met de Galaxy Note 7 kreeg wekenlang wereldwijd aandacht en dus was het onontkoombaar dat de reputatie van Samsung schade zou oplopen. Een onlangs uitgebracht reputatierapport brengt de schade in beeld.

Het rapport is afkomstig van Harris Poll. Een organisatie dat jaarlijks de 100 meest bekende bedrijven in Amerika onder de loep neemt aan de hand van hun reputatie. In 2015 stond Samsung op plek drie, achter Apple en Google.

Voor 2016 staan Amazon, Wegmans en Publix Super Markets op de plekken één, twee en drie. Apple is gezakt naar plek vijf en Google naar plek acht. Samsung maakt de grootse klapper. Het bedrijf kelderde naar plaats 49. Het is overigens het tweede jaar op rij dat Amazon de toppositie pakt.

Andere techbedrijven zijn ook terug te vinden in de top 100. Zo staat Netflix op 18, Microsoft op 20 en IBM op plek 40. (via The Korea Herald)

2 reacties

  1. Tja, je kunt snel vallen in deze moderne tijd.
    De S8 of de Note8 zullen ook fenomenaal zijn aangezien ze zieltjes moeten winnen en ook weten dat als het niet is wat mensen ervan verwachten of hopen dan kan Samsung over 5 jaar het nieuwe Nokia zijn op telefoon gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *