Huawei laat nep reviews plaatsen van nieuwe Mate 10 Pro

Huawei
Oh oh..

Fake reviews. Het zijn een gezwel op het internet want jij, als consument, wordt ongevraagd om de tuin geleid. In Amerika is een klein schandaal van Huawei aan het licht gekomen. De nieuwe Mate 10 Pro kan ge-pre ordered worden en dus een uitgelezen kans om een nieuwe campagne te lanceren. Dat deed Huawei dan ook.

Via Facebook organiseerde de Chinese telefoonfabrikant een wedstrijd. Deelnemers moesten op de Best Buy website uitleggen waarom ze de de nieuwe Mate 10 Pro wilden hebben. Ze maakten daarmee kans om een Mate 10 Pro gratis uit te testen.

Tientallen deelnemers gaven gehoor aan de oproep. De nieuwe Mate 10 Pro kreeg in de review-sectie op de Best Buy website van veel mensen de maximale vijf sterren en een korte lofzang. Hier klopte natuurlijk niets van. Men had het toestel niet eens in het echt gezien. Huawei gebruikte de review-sectie om op ordinaire wijze een hoge gemiddelde rating voor de nieuwe Mate 10 Pro te krijgen.

De zaak kwam via 9to5Google aan het licht. Inmiddels is de betreffende Facebook-post offline, maar de schade is al gedaan. Op de Best Buys website staan nog steeds tientallen ‘reviews’ online van Huawei-fans.

Huawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *