‘Huawei gaat nu minder smartphones maken’

Huawei P30 Pro – Apparata review
De Chinese techgigant zet zich schrap.

Het is spannend wat de ontwikkelingen tussen China en de Verenigde Staten gaan brengen. President Trump heeft een reputatie dat beslissingen teruggedraaid of gewijzigd kunnen worden, maar Huawei denkt dat het huidige verbod nog wel in stand blijft.

Het Chinese techbedrijf heeft namelijk de productie van smartphones een tandje lager gezet. Dat bericht de South China Morning Post. Foxconn zou de productie van diverse Huawei-lijnen op een lager tempo hebben gezet na orders van het bedrijf. Beide bedrijven hebben niet gereageerd op de berichtgevingen.

De actie van de Verenigde Staten heeft niet alleen gevolgen voor Huawei in de VS. Ook in Europa zal het merk om moeten gaan met stevige veranderingen. Europese consumenten zullen sneller voor een ander merk kiezen als blijkt dat Android straks niet meer naar toestellen van het merk gaat komen. Huawei is dan wel bezig met een eigen OS, het is afwachten of Amerikanen en Europeanen dit zien zitten. Persoonlijk verwacht ik dat consumenten in China geen probleem hebben met de integratie van een nieuw OS. In het Aziatische land maken ze toch al geen gebruik van de Google-diensten op Android omdat deze geblokkeerd zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *