HTC verschuift focus naar goedkopere toestellen

HTC verschuift focus naar goedkopere toestellen
HTC heeft met de One een van de beste high-end telefoons van 2013 afgeleverd, maar het inzetten op het duurste segment van de telefoonmarkt is zakelijk gezien niet de beste keuze geweest. Daarom gaat het roer om.

Tussen de 150 en 300 dollar

HTC laat weten dat ze meer midrange telefoons op de markt gaan brengen, in zowel bestaande als opkomende markten. CFO Chang Chia-Lin zegt tegen Reuters dat we moeten denken aan telefoons tussen de 150 en 300 dollar. Ze voegt daar aan toe:

“The problem with us last year was we only concentrated on our flagship. We missed a huge chunk of the mid-tier market.”

Dit vergeten deel van de telefoonmarkt moet HTC weer naar winstgevendheid brengen. Alhoewel, eigenlijk waren ze dat in het laatste kwartaal alweer. Uit de voorlopige cijfers kon een verlies worden opgemaakt, uit de definitieve cijfers blijkt dat ze 7,5 miljoen euro in de plus zijn geëindigd, bij een omzet van ruwweg 1,04 miljard euro.

HTC benadrukt dat ze de toplijn niet zullen verlaten. We mogen er dus vanuit gaan dat de HTC One gewoon netjes een opvolger krijgt, die is immers ook al bijna klaar en staat op het punt om onthuld te worden. De absolute onderkant van de telefoonmarkt laten ze wel met rust.

Een uitgelekte foto van de HTC One-opvolger, met twee camera’s (via).
HTC One-opvolger

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *