How-to: Facebook account verwijderen

How-to: Facebook account verwijderen
Nu actueler dan ooit.

De afgelopen dagen kwam Facebook onder heftig vuur te liggen. Zelfs beroemdheden gaan mee in de hype om afscheid te nemen van het sociale netwerk. Zo gaf Elon Musk afgelopen week het goede voorbeeld door de Facebook pagina’s van Tesla, SpaceX en Solar City te verwijderen.

In 2013 schreven we al eens hoe je Facebook kan verwijderen. We zijn inmiddels bijna vijf jaar verder, dus de hoogste tijd voor een 2018-editie! In deze paar stappen kun je zelf het heft in handen nemen en je Facebook-profiel verwijderen. Let wel: je gegevens blijven op het internet behouden. Denk dus niet dat je compleet van de aardbodem verdwijnt door je Facebook te verwijderen.

Stap 1: Surf naar Facebook en klik op Instellingen
Instellingen kun je vinden door op het pijltje rechtsboven in de balk te klikken. Naast dat vraagteken. Scroll naar beneden en dan zie je Instellingen of Settings staan. Klik hierop.

Stap 2: Klik op Beheer Account en vraag een verwijdering aan
Door de jaren heen heeft Facebook het makkelijker gemaakt om je account te verwijderen. Meteen op de eerste pagina zie je de mogelijkheid al staan. Door deze aanvraag te doen zal je account definitief van het netwerk worden gewist.

Alternatief: Geen definitief afscheid nemen?
In slechts twee stappen is het mogelijk om je Facebook te verwijderen. Twijfel je nog, maar wil je wel nu actie ondernemen, dan bestaat er een mogelijkheid om je account tijdelijk uit te schakelen. Zie het als een sabbatical. Deze optie kun je vinden onder de mogelijkheid om je account permanent te verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *