How-to: Android Instant Tethering gebruiken

Android Nougat
Altijd en overal online met je Google-apparaten via tethering is vanaf nu nog makkelijker.

Het is al jaren mogelijk om van je Android-apparaat een mobiele hotspot te maken. Hierdoor kun je andere laptops, tablets en andere smartphonegebruikers laten werken op jouw internetverbinding. Maar dit moet en kan nog sneller en beter, zo luidde het oordeel van Google. Met Instant Tethering weten we eindelijk wat het tech-bedrijf bedoelt.

Deze nieuwe feature zorgt ervoor dat je op je smartphone niet meer handmatig een hotspot hoeft in te stellen via het instellingenscherm. Dankzij Instant Tethering kijkt je toestel automatisch naar alle apparaten die op jouw Google-account ingelogd zijn. Is een van de apparaten offline, dan vraagt het via Instant Tethering automatisch of er verbinding moet worden gemaakt met het betreffende apparaat.

Voordat je nu als een malle gaat zoeken naar Instant Tethering op jouw Android-toestel, moeten we je er echter wel op wijzen dat de feature op dit moment alleen beschikbaar is voor Pixel- en Nexus-toestellen die op Android 7.1.1 (Nougat) draaien. Heb je het geluk dat je over een van deze apparaten beschikt, dan kun je via Google Play Services 10.2 de feature Instant Tethering vinden.

Android Instant Tethering

Ga hiervoor naar het instellingenmenu van Android en druk op het kopje ‘Google’. Nu is het mogelijk om aan te geven of je wel of niet toestaat dat het toestel mobiele data aanbiedt aan je andere apparaten. Ook stel je hier in of je wil dat jouw toestel andere apparaten waarop je ingelogd bent met hetzelfde Google-account kan vinden. Veel internetplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *