Honor V10 officieel: goedkoop vlaggenschip van Huawei

Honor V10 officieel
De OnePlus 5T heeft een concurrent bij in de categorie van hoogwaardige prijsvechters.

Honor heeft vandaag haar Honor V10 officieel gepresenteerd op een launch-evenement in China. Het submerk van Huawei brengt met de V10 een modern vlaggenschip uit, met onder meer relatief dunne randen, een groot scherm met een beeldverhouding van 18:9 en hoogwaardige specs onder de motorkap.

In tegenstelling tot de meeste andere moderne vlaggenschepen van 2017, beschikt de Honor V10 over een vingerafdrukscanner aan de voorkant. Hierdoor mag je alsnog spreken van een bezel aan de onderkant, maar deze is niet bijzonder lomp. Ondanks het grote FUll HD+ scherm van 5,99 inch, is de algehele grootte van de smartphone dan ook niet gigantisch te noemen.

De V10 is bepakt met een krachtige en slimme Kirin 970-chipset, dezelfde die aanwezig is op de Huawei Mate 10 Pro. Hoewel er in tegenstelling tot de Mate geen Leica-branding aanwezig is, moet je dankzij de 16- en 20 megapixel-cameralenzen wel in staat zijn om prima foto’s te maken.

Misschien wel het beste aan de Honor V10 is dat Android Oreo standaard is meegeleverd, waardoor je ook meteen beschikt over het innovatieve Project Treble. Onderstaande trailer toont wat de V10 zoal nog meer kan. In tegenstelling tot het filmpje raden we je af om dit toestel in de buurt van het zwembad te houden, aangezien hij niet waterdicht is.

[gv data=”rKDwz3IcMag”][/gv]

De Europese release volgt op 5 december. Hoewel de startprijs omgerekend zo’n 350 euro bedraagt, is de kans groot dat de smartphone toch voor iets meer in de Europese webshops te vinden zal zijn. Bij oudere Honor-modellen is dit namelijk ook het geval.

2 reacties

  1. Die lenzen hebben misschien geen Leica branding, maar het zal me niets verbazen als ze wél van Leica zijn, zoals ook al het geval bleek bij een teardown van de Honor 8 en Honor 9. Juist het achterwege laten van het logo maakt dat Huawei de kosten kan drukken t.o.v. de P9 resp. P10 waarvan ze zijn afgeleid, want dit scheelt in de licentie/beeldmerk rechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *